Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Houston kod Memphisa, New York po nastavak niza u Toronto

Veèeras imamo na rasporedu devet utakmica. Odmah u 1 sat nakon ponoæi poèinje možda i najzanimljiviji dvoboj veèeri gdje æe Indiana ugostiti Miami koji igra treæu noæ zaredom. Malo kasnije poèinje susret Bullsa koji se vraæaju sa serije od èak devet gostovanja zaredom i ugošæuju Kingse. Oklahoma ugošæuje Utah, ekipu koju je prije samo èetiri dan pobijedila u Salt Lake Cityju a trebalo bi biti zanimljivo i u Staples Centru gdje æe Hawksi na noge Lakersima koji su jedva doèekali povratak u svoju dvoranu gdje ipak lakše dolaze do pobjeda.

Toronto Raptors – New York Knicks  01.00

Toronto (9-20) nastavlja seriju domaæih utakmica gdje doèekuju razigrane Knickse. Nakon lagane pobjede nad Bostonom ugostili su Lakerse i u zadnjim sekundama izgubili utakmicu. Odigrali su iznad svih oèekivanja i držali favorizirane goste u neizvjesnosti do samog kraja. Odlièan je bio Jose Calderon koji je zabio 30 poena i imao 6 asistencija. I za veèeras je upitan Bayless koji je propustio i zadnji susret. Gosti pak dolaze puni samopouzdanja nakon pet uzastopnih pobjeda predvoðeni mladim Jeremyjem Linom. Za veèeras bi se trebao vratiti u ekipu i Stoudemire koji je dosad bio odsutan radi smrtnog sluèaja u obitelji. Upitan je i povratak Anthonyja no možda im neæe bi biti potreban jer odlièno igraju i bez njega. Svi s nestrpljenjem išèekuju vidjeti kako æe Knicksi izgledati sa povratkom glavnih zvijezda a možda veæ veèeras dobijemo odgovor na to pitanje.

New York je u odliènoj formi dok je Toronto jak na svome parketu tako da nas oèekuje neizvjesna utakmica. Ipak æemo dati malu prednost gostima pošto su u naletu.

Indiana Pacers – Miami Heat  01.00

Indiana (17-10) je sa zadnja tri poraza pokvarila odlièan poèetak sezone.Veæinom su svi znali da æe doæi krizno razdoblje pošto se vidjelo puno rupa u igri samo što nitko nije znao kada. Nakon veèerašnjeg susreta s Miamijem kreæe im malo povoljniji raspored gdje æe igrati protiv ekipa koje imaju ispod 50% pobjeda pa æe vjerojatno doæi i bolji rezultati. Osim Hilla trener Vogel nema ostalih problema sa ozljedama pa spremni i odmorni doèekuju Miami jer su imali tri dana pauze od posljednje utakmice sa Denverom. Gosti sigurno ne dolaze odmorni pošto su igrali dva susreta u zadnja dva dana. No, oba su relativno lako dobili tako da su u odliènoj formi pa domaæinu sigurno neæe biti lako. Miami je juèer vratio Milwaukeeu za dva poraza i dobili su ih 114:96. Briljirao je opet James koji je u 33 minute ubilježio èak 35 poena (16-21 šut), uhvatio 8 skokova i podijelio 3 asistencije. Odlièan je bio i Wade s 22 poena. Spoelstra je opet mogao pružiti veæu minutažu igraèima sa klupe tako da su oni to iskoristili i zabili 35 poena od èega je rookie Norris Cole ubilježio 10.

Indiana bi mogla iskoristiti umor svog protivnika veèeras jer i unatoè laganim pobjedama nije lako igrati tri veèeri zaredom u tri razlièita grada. Miami je favorit na papiru no moglo bi ipak nešto drugo presuditi.

Detroit Pistons – San Antonio Spurs  01.30

Taman kad smo pomislili kako su se Pistonsi (8-21) sredili i uhvatili ritam oni dožive pljusku na svome parketu od slabašnih Wizardsa i izgube  98:77. Osim Grega Monroea koji je imao 27 poena i 6 skokova nije bilo raspoloženih igraèa u napadu pa su na kraju imali šut od samo 33% što im je najlošiji postotak još od kraja 2009. godine. Zabili su samo jednu tricu iz jedanaest pokušaja a posebno loše je odigrala vanjska linija zbog koje i je tako malen postotak šuta. Lakšeg protivnika od Wizardsa na svome parketu teško da æe imati jer im eto veæ veèeras stiže jedna od najboljih ekipa Zapadne konferencije San Antonio Spursi. Oni su na 19-9 omjeru i odlièno koraèaju kroz vjerojatno najteži dio sezone što se rasporeda tièe. Dosad su odigrali tri gostujuæa susreta zaredom od devet što ih èekaju u nizu i pobijedili u sva tri. Posebno lagana je bila zadnja kod Netsa gdje su slavili s 14 poena razlike dok su u jednom trenutku imali i +21. Njima je vjerojatno najvažnija vijest da se u toj utakmici vratio na parket Manu Ginobili koji je izbivao iz igre zadnjih 6 tjedana. Proveo je 17 minuta u igri i ubilježio 8 poena i 4 asistencije. Vjerojatno æe ga i veèeras Popovich poštediti od veæeg napora pa æe susret zapoèeti na klupi i kasnije dobiti svoje minute kako bi se polako prilagoðavao veæim naporima.

Spursi su u odliènoj formi i vjerujemo kako im Pistonsi neæe praviti neke veæe probleme na putu ka novoj pobjedi.

Chicago Bulls – Sacramento Kings  02.00

Bullsi su veæ jednom ove sezone odigrali s Kingsima. Bio je to susret pred sam kraj prošle godine i dobili su ga 108:98. Tada su igrali i Rose i Hamilton a veèeras ih vjerojatno neæe biti, tj. za Rosea postoji moguænost da nastupi dok Hamiltona nema do daljnjega. Bikovi su dosta uspješno odradili ovaj niz od zadnjih devet uzastopnih gostujuæih utakmica i završili ih na kraju sa šest pobjeda. Ostaje gorak okus zbog zadnjeg poraza od Bostona kada su ih sustigli pred sam kraj ali ne treba previše žaliti za time jer veæ nakon Kingsa, u èetvrtak slijedi prilika za osvetom. Nakon serije gostujuæih utakmica slijedi serija domaæih, i to èak njih šest. Lijepa prilika za novom berbom pobjeda. Kod gostiju je skroz obrnuta situacija. Njima veèeras tek poèinje turneja od šest utakmica po Istoènoj konferenciji i svaka pobjeda æe im biti zlata vrijedna. Imali su tri dana odmora od zadnje utakmice i poraza pa tako spremni dolaze u goste. Problema sa ozljedama nemaju i mogu odigrati bez pritiska veèeras jer nitko niti ne oèekuje pobjedu od njih.

Bullsi su veliki favoriti protiv Kingsa s ili bez Rosea tako da oèekujemo pobjedu domaæina veèeras.

Memphis Grizzlies – Houston Rockets  02.00

Drugi od ukupno èetiri meðusobna susreta nas oèekuje veèeras izmeðu ove dvije momèadi. U prvom je slavio Memphis na svome parketu a veèeras bi sigurno bili zadovoljni sa reprizom. Memphis (14-14) igra strašno promjenljivo ove sezone što im pokazuje i omjer. Bit æe im to peta zaredom utakmica u njihovom FedEx Forumu a trenutno su na dvije pobjede i dva poraza. Zadnju su izgubili od Jazzera sa 10 poena razlike u susretu gdje su imali jako slab uèinak rezervnih igraèa koji su ubilježili sveukupno 13 poena (Cunningham 9). Od novih ozljeda upitan je jedino Sam Young koji je veæ ove sezone propustio ukupno 11 susreta. Dolaze im gosti iz Houstona (16-12) koji su se popeli dosta visoko na tablici pa nakon slabog starta drže šestu poziciju Zapadne konferencije. No, uz njih još dvije ekipe dijele isti omjer tako da nakon svake utakmice mogu za par mjesta ili gore ili dolje. Bit æe im ovo posljednji susret u nizu gostovanja, a dosad su ostvarili tri pobjede i dva poraza. Nakon toga dolazi ipak malo lakše razdoblje gdje æe odigrati šest domaæih ogleda u nizu.

Trebala bi ovo biti iznimno tvrda i borbena utakmica u kojoj bi obje ekipe mogle doæi do pobjede. Mi æemo ipak malu prednost dati domaæinu radi svoje publike ali i radi toga što je Houston umoran od silnih gostovanja.

Oklahoma Thunder City  – Utah Jazz  02.00

Ove dvije momèadi su se susrele u Salt Lake Cityu prije samo 4 dana, a pobjedu  su odnijeli današnji  domaæini, tada gosti 101:87. Oklahoma (21-6) je u utakmicu krenula malo sporije te su domaæini dobili prvu èetvrtinu s 30:27. Nakon toga su gosti pojaèali ritam te dobivaju preostale tri èetvrtine. Najbolji kod gostiju je bio Russell Westbrook s 28 koševa , dok su mu Kevin Durant s 19 i Serge Ibaka sa 16 koševa i 11 skokova bili najveæa pomoæ.  Kod poraženih je po obièaju najbolji igraè bio Al Jefferson s 20 koševa i 8 skokova.  Oklahomi nedostaju Eric Maynor i Thabo Sefolosha, dok su gosti bez problema što se ozljeda tièe.

Èista pobjeda domaæina. Oklahoma je trenutno na 9-1 omjeru kod kuæe i gostima æe biti teško iznenaditi ponajbolju momèad lige, pogotovo jer im je ovo treæe gostovanje u tri dana.

Denver Nuggets  – Phoenix Suns  03.00

Denver Nuggetsi (16-12) su nakon 5 uzastopnih poraza okusili okus pobjede. Gostovali su u Indianapolisu kod Indiana Pacersa i pobijedili sa 113:109. Iako su domaæini krenuli vrlo dobro i poveli s 13 razlike veæ u prvoj èetvrtini, igraèi Denvera nisu gubili glavu. U ostatku utakmice su igrali puno bolje i uspijeli su preokrenuti utakmicu u svoju korist. Pobjednik je bio odluèen 5 minuta prije kraja, kada su poveli s +12 i Indiana taj zaostatak više nije mogla dostiæi. Ty Lawson s 27 koševa i Arron Afflalo s 23 koša, su bili najzaslužniji za pobjedu i prekid crnog niza. Phoenix Sunsi (12-16) su juèer gostovali kod Golden State Warriorsa i upisali poraz  96:102. Prvo poluvrijeme su dobili s 46:43, no u nastavku domaæi igraèi su odigrali mnogo bolje i Phoenix nije imao odgovor na njihovu igru. Poljak Marcin Gortat je bio najraspoloženiji s 25 koševa i 12 skokova. Timofey Mozgov i Danilo Gallinari neæe nastupiti za Denver, dok je Nene upitan. Gosti nemaju problema sa ozljedama.

Denver je oèiti favorit i mišljenja smo da æe Phoenix upisati  drugi poraz u dva dana.

Portland Trail Blazers  – Washington Wizards  04.00

Portland (15-13) je zadnje gostovao kod aktualnih prvaka Dallas Mavericksa i izgubio s 94:97 nakon dva produžetka. Iako su domaæi navijaèi mislili da je utakmica gotova kada Dallas poveo +18 tijekom treæe èetvrtine, tako nisu razmišljali igraèi Portlanda. Veoma pametnom igrom i dobrom obranom uspijeli su odvesti utakmicu u produžetke. Nažalost, Dallas je na kraju uspio vratiti izgubljenu pobjedu. LaMarcus Aldridge s 33 koša i 12 skokova, te Jamal Crawford sa svojih 19 koševa su bili najbolji u porazu. Washington Wizardsi (6-22) su zadnju utakmicu vjerovali ili ne, pobijedili. Gostovali su kod Detroit Pistonsa koji su tu utakmicu tražili petu pobjedu zaredom. Iako nisu bili favoriti, Washington Wizardsi su od samog poèetka bili bolja momèad na terenu i na kraju pobijedili 98:77. Na odmor se otišlo s egalom 45:45, da bi u nastavku Washington preuzeo vodstvo koje više nije ispustio, a najveæa prednost koju su imali je bila +27. Nick Young i JaVale McGee s po 22 koša su bili najefikasniji.

Portland je u svojoj dvorani favorit i protiv mnogo jaèih momèadi nego što su Wizardsi, te bi trebali bez veæih problema ostvariti pobjedu.

Los Angeles Lakers  – Atlanta Hawks  04.30

Los Angeles Lakersi (16-12) su igrali šest uzastopnih utakmica u gostima u kojima su ostvarili tri pobjede i tri poraza. Posljednju utakmicu su igrali protiv Toronto Raptorsa koje su pobijedili 94:92. Umalo su prokockali 18 poena prednosti iz prvog dijela i dvije minute prije kraja bili u zaostatku 88:84. No tada na scenu stupa Kobe Bryant koji s par velikih šuteva vodi Lakerse do pobjede. Kobe je zabio 27 koševa, dok je Pau Gasol dodao svojih 16 koševa i 17 skokova. Atlanta Hawksi (18-10) u nedjelju protiv Miami Heata praktièki u nijednom trenutku nisu bili u igri. Imali su gosti 30:18 nakon prvih 12 minuta, da bi do poluvremena došli do 22 razlike. U nastavku je samo trebalo saèuvati tu prednost do kraja, što su rutinski i odradili. Willie Green je sa 17 koševa bio najbolji strijelac momèadi, dok je Joe Johnson zabio samo 12. Veèerašnjom utakmicom Atlanta Hawksi otvaraju seriju od pet gostovanja.

Prednost dajemo Los Angeles Lakersima koji su dosad u svojoj dvorani bili uvjeljivi (11-2), dok gosti u zadnje vrijeme ne pružaju partije kakve se od njih oèekuju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE