Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Houston-Minnesota: Fantastična vatra ili granitna obrana?

Prva momčad regularnog dijela sezone, Houston Rocketsi, u prvoj rundi doigravanja dočekuju Minnesotu Timberwolvese, franšizu koja je zadnji puta play-off vidjela u sezoni 2003/04. Od te sezone kada su bili prvi na Zapadu te dogurali do konferencijskog finala pa dosada tek su jednom bili deveti na Zapadu te godine i godine proveli u mračnim dubinama. S druge strane imamo Rocketse koji su po prvi puta u svojoj povijesti završili regularni dio sezone na prvom mjestu Zapada, a ovo će im biti šesti uzastopni nastup u doigravanju.

Ove su se sezone momčadi susrele četiri puta i svaki ogled bio je u 2018. godini. Sve četiri pobjede odnijeli su Rocketsi te s pravom u ovu seriju ulaze kao veliki favoriti. U sezoni 1996/97 Rocketsi i Timerwolvesi su se susreli u prvoj rundi doigravanja te je Houston glatko s 3-0 prošao dalje (u sezoni 2002/03 uvodi se serija na četiri pobjede).

Minnesota je nakon 13 godina složila momčad koja stvarno može nešto napraviti. Ozljeda Jimmy Butlera udaljila ih je od boljeg plasmana kojeg bi s njim zasigurno zauzeli. Podsjetimo, Wolvesi su bili treća i četvrta momčad Zapada veći dio sezone. Osim Butlera koji se vratio i doveo ih u doigravanje sjajnom partijom protiv Denvera u odlučujućoj utakmici tu su još najveće snage fenomenalni mladi centar Karl-Anthony Towns te talentirano krilo Andrew Wiggins. Ostatak petorke čine vrlo pouzdani i sve bolji playmaker Jeff Teague te iskusni krilni centar Taj Gibson. Glavni aduti s klupe su šuterske mašine Nemanja BjelicaJamal Crawford. Sasvim dobar back-up Townsu je Gorgui Dieng koji ono malo minuta što dobije itekako zna iskoristiti. Tu su još drugi play Tyus Jones koji je sjajno mijenjao Teaguea dok je bio ozljeđen te Derrick Rose koji ipak više nikad neće biti onaj stari Rose, ali njegova veličina uvijek može pomoći.

65 pobjeda ostvario je Houston u regularnom dijelu sezone i predstavlja najveću opasnost Warriorsima na Zapadu. Alfa i omega ove momčadi je naravno James Harden, možda i najveći favorit za MVP-a ove sezone. Bekovski par s njim čini Chris Paul i to je izrazito ubojito. S tim kad dodate s klupe jednog Erica Gordona uistinu možemo reći da Rocketsi imaju najbolju bekovsku liniju u ligi. Krilne pozicije su također imprevisne. Trevor Ariza, Ryan AndersonGerald Green te PJ Tucker četiri  su iskusna igrača koji itekako pridonose svojoj momčadi. Centarsku liniju predvodi sjajni mladi Clint Capela, a alternativu mu predstavljaju Luc Mbah a Moute Nene, dva vrlo iskusna centra.

Dakle, možemo reći kako ćemo na svakoj poziciji imati sjajan match-up, a s posebnom pozornošću ćemo gledati onaj između Hardena i Butlera (ili Wigginsa, ovisi tko će igrati poziciju 2). Butlera je igrač velikog samopouzdanja, snage i ubojitosti te se ne boji nikoga. Harden pak ima svoju formulu igre koja mu uspijeva, a vidjet ćemo koliko će moći protiv Butlera. Zanimljivo će biti i između Townsa i Capele, dva ponajbolja mlada centra lige. Koliko će moći Teague protiv majstora Paula, ostaje nam za vidjeti.

Predviđam zanimljivu seriju u kojoj su Rocketsi ipak favoriti, no i Wolvesi će imati što za reći. 4-2 za Houston moje je mišljenje iako mnogi predviđaju čistih 4-0, što ne bi bilo čudno, ali gledajući Minnesotu ove sezone sigurno imaju ono nešto što može iznenaditi.

Fantastična vatra i napad Mikea D Antonia protiv granitne obrane Toma Thibodeaua. Još jedna zanimljiva serija koju isčekujemo s nestrpljenjem!

Latest Posts

NE PROPUSTITE