Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Houston oslobađa prostor za Dwighta Howarda

Čelnici Houston Rocketsa odlučni su sve napraviti kako bi doveli Dwighta Howarda u svoje redove. Zbog toga su nekoliko sati prije otvaranja prijelaznog roka otpustili dvojicu igrača, a nedugo zatim i dogovorili razmjenu trećeg.

Prvo su otpušteni Carlos Delfino i Aaron Brooks, dvojica igrača koja vjerojatno neće imati problem pronalaska novog angažmana u NBA ligi. Nedugo nakon toga dogovorena je razmjena s Portland Trail Blazersima, kojima su Rocketsi poslali Thomasa Robinsona, a za uzvrat su dobili Kostasa Papanikolaoua, Marka Todorovića i buduća dva izbora druge runde drafta.

Svi ovi potezi imaju jasan cilj – oslobađanje prostora pod salary capom kako bi se mogao ponuditi veći ugovor Dwightu Howardu, koji je od danas i službeno slobodan igrač. Već su Rocketsi održali sastanak s Howardom, a ulogu u prezentiranju prednosti Houstona imali su velikani poput Hakeema Olajuwona i Clydea Drexlera.

Delfino je imao značaju ulogu u Rocketsima prošle sezone, igrao je prosječno 25,2 minute po susretu te je bilježio 10,6 poena i 3,3 skoka po utakmici. Brooks je pak došao pred kraj sezone, odigrao samo 7 utakmica te već traži novu momčad. U to vrijeme nije ostvario značajniji učinak te je ukupno ostvario 10 poena i 6 asistencija za 38 minuta igre.

Robinson sigurno nije očekivao ovakav početak karijere. Kao peti izbor drafta prošle godine očekivalo se da odmah doprinosi igri Sacramento Kingsa, no oni su ga sredinom sezone poslali u Rocketse, gdje također nije dobio značajniju minutažu te je već razmijenjen u treću ekipu (Blazerse). U svojoj rookie sezone postizao je 4,8 poena i 4,5 skoka za 15 minuta prosječno provedenih na parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE