Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Houston Rockets – Golden State Warriors: Finale prije finala

Evo, nakon vrlo zanimljivih utakmica Playoffa Zapadne konferencije napokon je pred nama serija koju su svi iščekivali. Nekako smo svi mi obožavatelji NBA priželjkivali ovaj dvoboj. Branitelj naslova GSW pred sobom ima vjerojatno najteži ispit ako gledamo zadnjih nekoliko sezona u finalu konferencije. Pred njima stoje Houston Rocketsi koji rekordnom sezonom traže naslov NBA. Naravno, ako pogledamo sve aspekte ove serije slobodno možemo reći da je ovo finale prije finala.

Momčad

Počnimo prvo usporedbom igrača koje obje ekipe posjeduju. Vođa Rocketsa ove sezone je ponovno James Harden koji je uz LeBrona najveći favorit za osvajanje MVP nagrade. Uz njega, tu je Chris Paul koji je mnoge stručnjake razuvjerio jer su svi govorili da on mora imati loptu u rukama, a on je dokazao da savršeno dobar učinak može imati i bez nje. Nakon njih tu je duo ispod koša Capela i Nene. Ovaj prvi igra kao preporođen, a ovaj potonji standardno dobro. Ne smijemo zaboraviti i paklenog šutera s klupe Gordona koji kada uđe u seriju probija bilo koju obranu. Uz njih veliki učinak se očekuje od Arize, Greena i PJ Tuckera. Što se tiče Warriorsa prva petorka je ostala ista kao i prošle sezone. U napadu se najviše očekuje od Duranta i Currija, a svi dobro znamo da taj duo ne može nitko zaustaviti (osim njih samih). Tu su i dobri stari Draymond Green koji je već vjerojatno pripremio svoj trash talk repertoar. Na liniji za tri poena će čekati uvijek precizan Klay Thompson koji je ove sezone u malome padu. Ispod koša će biti McGee ili Zaza. Često ih zna Steve Kerr rotirati, pa nisam siguran koji će od ta dva centra započeti. Starteri su isti, ali zato na klupi ima puno novih imena. Uz starosjedioce Igoudalu i Livingstona dobro su se ove godine iskazali novaci Bell i Looney.

Gledajući ove dvije momčadi. Dao bi malu prednost GSW kada je u pitanju samo prva petorka. No, ipak mislim da nekako Rocketsi imaju bolju klupu te bi ona mogla presuditi.

Treneri

Steve Keer i Mike D´Antoni. Dva fantastična trenera koja će ovu seriju igrati šah. Oni će donositi odluke tko će čuvati Duranta, Stepha ili s druge strane Hardena i Paula. Oni će odlučiti koliko će igrati njihove zvijezde. Hoće li Durant igrati 45 minuta ili će Kerr vjerovati svojoj rotaciji i odmarati u pojedinim trenutcima svoje All Star igrače. Svi znamo da D´Antoni voli napadačku igru. Često smo viđali utakmice njegovih momčadi koje zanemaruju obranu kako bi igrali učinkovitiji napad. No, ovo je finale konferencije i Mike će morati pronaći obranu koja će nekako uspjeti usporiti GSW jer bude li Houston ušao u raspucavanje s Warriorsima Rocketsi će se opeći. Dok se Mike muči s smišljanjem taktike u obrambenom dijelu Steve Kerr će morati nekako pokušati zamaskirati slabiji napadački učinak klupe. Na klupi ima fantastične defanzivce, ali ne može očekivati puno u napadu od njih.

Osim što će ovo biti dvoboj najboljih momčadi u ligi, također će biti zanimljiva šahovska partija koju će odigrati dva trenera.

Golden State Warriorsi u 7

Gledajući snagu obje momčadi vjerujem tj. gotovo sam siguran da ćemo vidjeti sedam utakmica, a sada, tko će pobjediti, to samo nebo zna. No, ipak mišljenja sam da će Warrriorsi uspjeti izvući pobjedu i to samo zato što imaju Kevina Duranta koji će biti x faktor u ovoj seriji.

Uglavnom čeka nas puno uzbudljivih utakmica te s velikim nestrpljenjem očekujem dvoboj najboljih momčadi u ligi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE