Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Houston: Vrijeme nakon Minga

Kod Houston Rocketsa postoji samo jedan plan, uigravanje i izbjegavanje ozljeda. Velikog Yao Minga više nema, na draftu su dovedena dva perspektivna visoka igraèa, a ekipa, osim Minga, ostaje gotovo cijela na okupu. Spominju se neke trade opcije, no o tome kada doðe trade vrijeme.

Zaštiæeni:
/

Èelnici Houstona ove godine neæe morati brinuti o zaštièenim slobodnim igraèima.

Nezaštiæeni:
Chuck Hayes

Jedini slobodni igraè Rocketsa je Chuck Hayes. Najniži centar u ligi prošle sezone je došao do mjesta startera, no i bio najslabija karika ekipe kojoj je pobjegao playoff, unatoè tome što su omjerom bili u plusu (43-39). Prošle sezone je primao 4,2 milijuna te æe mu vjerojatno ponuditi novi ugovor, ali ga i probati ostaviti kao zamjenu, ili Motiejunasu, ili nekom centru kojega æe probati dovesti.

Pod ugovorom:
Kevin Martin, Luis Scola, Kyle Lowry, Hasheem Thabeet, Johnny Flynn, Jordan Hill, Terence Williams, Courtney Lee, Goran Dragiè, Patrick Patterson, Chase Budinger.

Situacija je èista, ove godine ugovor istièe Leeju i Dragièu, a ostalima kojima istièe postoji team opcija. Vjerojatno æe Flynnu dati momèad u ruke i probati izvuæi sav njegov potencijal, a ukoliko to ne uspije tu je i Dragiæ. Dosta su dobro potkovani na svim pozicijama sa dobrim igraèima s klupe, jedini problem je centar i tu postoji par opcija, potpisati ponovno Hayesa, uhvatiti nekoga na tržištu slobodnih igraèa, mijenjati Scolu za nekog centra i dati Pattersonu startnu poziciju ili pak dati priliku Motiejunasa. U svakom sluèaju, biti æe interesantna predsezona za njih, no razloga za glavobolju nemaju, više slatkih briga nego problema.

Što se tièe rookie igraèa, imali su 14. i 20. pick, krilni centar (Morris) i centar (Motiejunas), vjerojatno æe ih potpisati obojicu. Morris im nije bio potreban, no tako dobar igraè je iznenaðujuæe došao do 14. picka, tako da su ga ipak izabrali.

Kandidat za otpis ugovora:
/

Martin i Scola imaju ugovore od 11, odnosno 8 milijuna po godini, no oni su zvijezde momèadi koje realno toliko i vrijede, tako da je jedini problem ugovor Thabeeta od 5,1 milijuna godišnje, no i on je na team opciji, koju su mu iz nepoznatih razloga produžili. Bit æe da vjeruju da im bloker koji ne zna šutirati loptu ipak može poslužiti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE