Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Houston spreman odreæi se cijele ekipe zbog Howarda

Èelnici Houston Rocketsa sve èine kako bi doveli Dwighta Howarda u svoje redove. Spremni su razmijeniti baš sve igraèe kako bi doveli Howarda iako je on veæ rekao kako neæe potpisati produženje ugovora ukoliko zaigra za Rocketse.

Prvi korak kojeg æe Houston napraviti bit æe vjerojatno amnestiranje Luisa Scole, svog najpouzdanijeg igraèa posljednjih nekoliko godina. Tim potezom riješili bi se njegovog ugovora od 31 milijuna dolara (21 milijun garantiran) za sljedeæe tri godine. To bi im otvorilo velik prostor pod salary capom te bi mogli primiti i igraèe kojih se Orlando želi riješiti.

To se prije svih odnosi na Hedu Turkoglua koji æe u sljedeæe dvije godine zaraditi 23 milijuna dolara. Osim njega, Orlando se još želi riješiti i dugoroènih ugovora Jasona Richardsona i Glena Davisa koji obojica imaju trogodišnje ugovore vrijedne oko 6 milijuna dolara godišnje. Uz njih, Orlando želi u Houston poslati i Chrisa Duhona.

Trenutne glasine spominju da je Houston spreman u razmjenu za sve spomenute igraèe Orlanda poslati Kevina Martina, Patricka Pattersona, Marcusa Morrisa, Chandlera Parsonsa, Jeremyja Lamba, Roycea Whitea i Terrencea Jonesa. U prijevodu, Houston je spreman na sve samo kako bi doveli Howarda u svoje redove.

Ukoliko i uspiju dovesti Howarda, nemaju garancije da æe on ostati u ekipi na duže staze. Njegov ugovor vrijedi još samo sljedeæu sezonu i veæ je spomenuo da neæe produžiti ugovor s Rocketsima ukoliko ga Orlando ondje mijenja. Houston ovdje igra veoma riziènu igru jer ako uspiju dovesti Howarda, a on ih napusti sljedeæe ljeto, bit æe u velikim problemima jer bi tako praktièki u samo jednoj godini ostali bez cijele ekipe koju su gradili godinama.

Za kraj se vratimo na Scolu, koga bi Rocketsi prema svim najavama danas trebali otpustiti, odnosno iskoristiti amnesty clause. Nakon što NBA liga službeno odobri njegovu amnestiju, ekipe koje su ispod granice salary capa imaju 48 sati da pošalju svoju ponudu za Scolu, a ekipa koja ponudi najviše novca æe biti ona ekipa koja æe “dobiti” Scolu. Veæ su iz redova Dallas Mavericksa najavili kako æe se boriti za Scolu, a sigurno æe biti još nekoliko ekipa koje æe biti zainteresirane za njegovo dovoðenje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE