Thursday, November 30, 2023

ZADNJE OBJAVE

Pacersi produljili s Hibbertom, Clippersi s Billupsom

U prijelaznom roku u NBA ligi aktivnosti ne manjka. Posebno su aktivni bili u Houston Rocketsima i Indiana Pacersima.

Indiana je tako zadržala svoje stožerne košarkaše iz prošle sezone, centra Roya Hibberta i šutera Georgea Hilla koji su imali status slobodnih igraèa.

Nije poznata duljina njihovih novih ugovora, ali navodi se da æe ostati “neko vrijeme” u Indianapolisu. Iza Hibberta je All-Star sezona u kojoj je ostvarivao prosjek od 12,8 koševa, 8,8 skokova i 2 blokade. Hill je stigao u Indianu u lipnju 2011. iz San Antonija, a u karijeri je na prosjeku od 9,8 koševa, 2,5 skokova i 2,5 asistencija po susretu.

Pacersi su takoðer potpisali slobodnog igraèa D.J. Augustina koji igra na poziciji šutera i koji je tijekom èetiri sezone provedene u Charlottei ostvarivao prosjek od 10,9 koševa i 4,4 asistencije. Podsjeæamo, prethodno spomenutim igraèima Pacersi su doveli i Iana Mahinmija i Geralda Greena.

U isto vrijeme Houston se zahvalio na suradnji argentinskom centru Luisu Scoli, napravivši više mjesta u salary capu. Iskoristili su Rocketsi amnesty clause i zahvalili se na usluzi èovjeku koji je ostvarivao prosjek od 14,5 koševa i 7,7 skokova u pet sezona provedenih u Rocketsima. Scola je u sljedeæe tri sezone u Rocketsima trebao zaraditi 21 milijun dolara, a namjera teksaškog kluba je dovoðenje ponajboljeg centra lige Dwighta Howarda.

U isto vrijeme Rocketsi su navodno, prema izvorima Associated Pressa, dogovorili suradnju s playmakerom New York Knicksa Jeremyjem Linom. Prièa se o trogodišnjem ugovoru vrijednom 25 milijuna dolara. Knicksi sada imaju tri dana da izjednaèe ponudu za Lina, koji je kratko vrijeme proveo u trening-kampu Rocketsa prije poèetka prošle sezone.

Na kraju kažimo da su Los Angeles Clippersi zadržali peterostrukog All-Star šutera Chaunceyja Billupsa koji je prošle sezone u njihovim redovima ubacivao 15 koševa uz 4 asistencije u 20 odigranih utakmica. Podsjeæamo, sezona ovog 35-godišnjeg veterana završila je prijevremeno u veljaèi zbog ozljede Ahilove tetive, a po završetku iste imao je status slobodnog igraèa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE