Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Howard: Arenas nije korišten na pravi naèin

Nakon što je Orlando Magic napravio veliku razmjenu igraèa u tijeku tek završene sezone, mnogi su postavljali upitnike generalnom menaðeru Otisu Smithu zašto se odluèio na dovoðenje Gilberta Arenasa. Gilbert se poslijednjih nekoliko sezona više bavio zabavaljanjem u svlaèionici s pištoljima, komentirajuæi sve i svašta po društvenim mrežama, te više vremena provodio u odijelu nego na terenu.

Meðutim, u Orlandu su mislili drugaèije. Mislili su da je on igraè koji æe unijeti promjene u organizaciju, a isto je mislio i njihov glavni igraè Dwight Howard: ”Mislim da ga naš trener nije koristio na pravi naèin, te da Gilbert može puno više doprijeniti našoj momèadi. Obeæao mi je da æe ovo ljeto puno više raditi, kako na fizièkoj, tako i na psihièkoj kondiciji, te kako bi slijedeæe godine pružao puno više. Iznimno se radujem tome.”

”Isto tako mislim da nije dobio priliku igrati košarku kako on zna, te da nije puno igrao s menom. Mislim da bi nam to obojici odgovaralo. Tek je u doigravanju dobio šansu, ali je tada veæ bilo kasno, te zato mislim da æe slijedeæe godine biti puno bolji”, dodao je Dwight.

Ipak, Howard nije mogao biti i toliko kritièan prema svome treneru Stev Van Gundyu, te je dodao:”Mislim da je Stan obavio dobar posao ove godine. Svaku utakmicu, svaku utakmicu doigravanja nas je odlièno pripremao, te mi se sviða takav naèin. Na žalost nismo uspijeli to u potpunosti prenijeti na našu igru.”

Ipak trebamo dodati kako Arenas svojim igrama teško da je mogao dobiti više minuta. Šutirao je svega 34% iz igre, a 27.5% za tricu, a i obrana mu nije bila najbolja.

Kada gledamo uèinak Dwighta Howarda, njegove brojke su poprilièno jednake, bez obzira bio u igri, Gilbert ili Jameer Nelson. Treba samo dodati kako je u doigravanju Dwightov postotak šuta iz igre bio 70% dok je s njim igrao Arenas, a 60% dok je s njim igrao Nelson.

S druge strane, Arenas je puno manje šutirao i pogaðao dok je igrao s Howardom.

Bez obzira na sve, Arenas æe i dalje biti igraè Magica, jer su male šanse da netko želi njega i njegov veliki ugovor u razmjeni. Sad je samo pitanje da li æe on ovo ljeto, a zatim i naredne sezone uložiti veæe napore prvenstveno na koncentriranje igranja košarke, a zatim i na poboljšanje svoje igre. Svi znamo da mu košarka trenutno i nije glavna okupacija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE