Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Howard i dalje želi rastanak s Orlandom

Noæas su èelnici Orlando Magica i njihov najbolji igraè Dwight Howard održali sastanak u kojem je ponajbolji centar NBA lige ponovio svoju namjeru od poèetka ljeta – želi što prije napustiti Orlanda.

Sapunica oko odlaska Howarda iz Orlanda se nastavlja i dalje. Sastanak Howarda s èelnicima ekipe nije donio nikakav pomak, Howard i dalje želi izlazi iz Orlanda. Generalni menadžer ekipe Rob Hennigan i njegov pomoænik Scott Perry navodno na sastanku nisu ni tražili da Howard odustane od zahtjeva za razmjenu, veæ su samo željeli “razviti odnos” s Howardom, buduæi da su njih dvojica tek od ovog ljeta na èelnim pozicijama ekipe. Howard nije ni to htio te je rekao kako ne želi imati nikakve odnose s njima buduæi da želi napustiti ekipu prije poèetka sezone.

Nadalje, izvori Yahoo!Sportsa saznaju kako Howard želi razmjenu u Los Angeles Lakerse prije poèetka sezone. Ukoliko pak ne bude mijenjan do poèetka sezone, njegova želja postaju Brooklyn Netsi u koje bi Howard htio prijeæi sredinom sezone (jer tada Netsi mogu mijenjati igraèe s kojima su potpisali nove ugovore). Ako i ta opcija ne bude uspješna, tada æe Howard na kraju sljedeæe sezone kao slobodan igraè potpisati za Dallas Maverickse.

Oèito je da Howard više nema namjeru produživati ugovor s Orlandom te æe napustiti ekipu ove ili sljedeæe sezone. Jedina nepoznanica je koja æe to ekipa biti, a èini se da je Howard odstupio od svojih prvotnih zahtjeva da ga mijenjaju u Netse te sada želi igrati bilo gdje, samo da to nije u Orlandu. Kako su stvari krenule, vjerojatno æe Howard u sljedeæim danima ponovno promijeniti svoje mišljenje te æe sapunica dobiti svoje novo poglavlje.

Cijela ova situacija postaje pomalo komièna i prosjeèni pratitelj NBA lige trebao bi jednostavno ignorirati sve vijesti oko Howarda dok ne doðe do službene potvrde gdje æe on nastaviti karijeru. Na kraju krajeva, odluka je na èelnicima Orlanda, oni æe odluèiti hoæe li ga mijenjati ili ne. Traže ponudu koja æe biti najbolja za Orlando i koja æe im omoguæiti izgradnju momèadi iz poèetka. Uz Howarda žele se riješiti i ostalih prevelikih ugovora (Turkoglu, Davis, J. Richardson, Duhon) te ekipa koja želi Howarda vjerojatno æe morati preuzeti i neki od njihovih ugovora.

Vrijeme polako prolazi, momèadi popunjavaju svoje rostere te i èelnici Orlanda nemaju još mnogo vremena za èekanje. Ukoliko ne uspiju napraviti razmjenu mogli bi na kraju sljedeæe sezone ostali bez Howarda koji postaje slobodan igraè, a da za uzvrat ne dobiju ništa. Tada æe im biti gotovo nemoguæe riješiti se velikih ugovora navedenih igraèa te im predstoje još barem dvije sezone èekanja da ugovori isteknu te da mogu zapoèeti s ponovnom izgradnjom momèadi koja æe biti konkurentna na Istoku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE