Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Howard: Opet uživam u igri

Nakon što je izgradio svoju reputaciju u Orlandu i onda je za kratko vrijeme skoro pa skroz uništio u Los Angelesu, Dwight Howard se sve manje nalazi u spotlightu. Naravno da se radi o iznadprosječnom centru, ali polako ispada iz tih priča o najboljima i potiskuju ga igrači poput DeMarcusa Cousinsa koji preuzimaju primat na centarskoj poziciji.

Kada je došao u Houston odlučio je da distancirati se od svoje medijske slike i fokusirati se na košarku, što mu zasad ide vrlo dobro. Približava se polako svom tridesetom rođendanu i sljedeće ljeto mu slijedi free agency koji shvaća vrlo ozbiljno i mentalno se priprema da donese najbolju odluku za svoju karijeru a ne da od toga svega pravi show. Ipak, sljedeća izjava ulijeva mnogo samopouzdanja upravi Rocketsa i svima onima koji korpulentnog i sada već iskusnog centra žele gledati u potjeri za prstenom i narednih godina u Houstonu: „Igrajući ovdje, pronašao sam ponovno neku radost u ovoj igri. Nisam to gledao kao „jao što sam uradio, biti ću na svakoj TV stanici sutra“ već sam se distancirao od toga. Otišao sam ovdje da igram košarku i bijeg od tih medijskih stvari pomogao mi je da se otvorim prema svima i budem to što jesam.“         

Dwighta stvarno više nema toliko među medijskim naslovima, ali na terenu je također smanjio produkciju. Ulogu lidera ekipe ima James Harden dok Dwight igra svoju igru i uživa u ulozi druge violine napada Rocketsa. Još jedan upitnik nad ovim centrom je njegovo zdravlje, s obzirom da je odigrao samo pola utakmica Houstona prošle godine u regularnoj sezoni. Ako ostane zdrav i ako Harden nastavi igrati onako dobro kako je igrao prošle godine, Houston bi mogao biti vrlo jak contender za NBA titulu. Ipak, s obzirom na to da se Zapad pojačao (posebno San Antonio), mislim da su šanse za Rakete vrlo male.

Latest Posts

NE PROPUSTITE