Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Howard: Sezona poput noćne more

Umjesto očekivane borbe za naslov, što su svi očekivali od zvjezdane ekipe Lakersa, momčad je sezonu završila porazom od San Antonio Spursa u prvom krugu doigravanja popularnom “metlom”, s uvjerljivih 4-0. Sezonu ispod svih očekivanja su između ostalog obilježili i teža ozljeda Kobea Bryanta, smrt dugogodišnjeg vlasnika Jerryja Bussa, otkaz treneru Mikeu Brownu te zapošljavanje Mikea D’Antonija kao trenera, i naposljetku veliki broj manjih ozljeda i sukoba u svlačionici.

Od samog početka sezone i otpuštanja Browna moglo se primijetiti kako u ekipi nešto ne “štima”. Pridošlica u vidu legendarnog Stevea Nasha je bila ozlijeđena dobar dio sezone, Pau Gasol je hvatao formu cijele sezone te ni on nije bio pošteđen ozljeda, Antawn Jamison i Metta World Peace su igrali promjenjivo, dok se Dwight Howard, koji je operirao leđa prije početka sezone, također mučio s formom i slobodnim bacanjima. Izgubio je dobar dio poznatog atletizma stoga ni on nije bio dominantan onako kako se očekivalo. Najveći je teret kao i prethodnih sezona podnosio Kobe, igrajući sezonu na MVP razini no ni on nije izdržao, te je potrgao Ahilovu tetivu par utakmica prije početka doigravanja kojeg su teško izborili.

Bez Bryanta u doigravanju, mnogi su im predvidjeli ispadanje od razigranih Spursa u prvom krugu. Međutim, nitko nije ni zamišljao da će to biti tako uvjerljivo, iako ih ni ozljede nisu štedjele, te su zadnje dvije utakmice igrali bez gotovo kompletne bekovske postave. Ozlijedili su se Steve Blake i Jodie Meeks, uz Nasha a njihove zamjene Andrew Goudelock i Darius Morris su reagirali bolje od očekivanog, no protiv raspoloženih Duncana, Parkera i ekipe jednostavno se nije moglo.

Svoj dojam o netom za njih završenoj sezoni dao je ponajbolji centar današnjice Dwight Howard, koji je svojim dolaskom iz Orlanda trebao postati glavno obrambeno oružje i rasteretiti 34-godišnjeg Bryanta u napadu.

“Poput noćne more, to je bio loš san a mi se nismo mogli probuditi iz njega. Takav je osjećaj”, rekao je Howard o završenoj sezoni za Lakerse.

Dotakao se i pitanja o mogućem napuštanju Lakersa u idućoj sezoni, budući da na ljeto postaje slobodan igrač

‘”Uzet ću si nekoliko tjedana odmora od svega da razbistrim glavu prije ikakvih razgovora o idućoj sezoni”, završio je Howard.

Latest Posts

NE PROPUSTITE