Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Howard: U Houstonu svi želimo naslov

Mjesec dana je prije početka nove NBA sezone, a Houston Rocketsi su započeli sa svojim pripremama. Rocketsi, koji već dugo vremena nisu kadarski bolje izgledali prolaze kroz određenu euforiju pred početak sezone. Kako i ne, kada masovna publika već sprema visoka očekivanja za momčad Kevina McHalea.

Najsvježije pojačanje u Houstonu, ujedno i najplaćeniji košarkaš u povijesti kluba, Dwight Howard impresioniran je atmosferom u klubu i time kako ga je grad dočekao. Evo što je bivši centar Magica i Lakersa rekao prvog dana u svojoj prvoj sezoni za Rocketse:

“Svatko je nešto žrtvovao za nas, da mi osvojimo naslov. I svi mi ovdje u Houstonu to želimo učiniti. Tako i svatko od nas mora žrtvovati sebe da budemo pobjednička momčad i cijela naša momčad je u potpunosti spremna na to.”

U Houstonu se nadaju da će konačno gledati onog pravog Howarda, potpuno drugačijeg u odnosu na njegovo vrijeme u Los Angelesu, a svoj osvrt o cijeloj svojoj ekipi iznio je i trener McHale: “Ako želimo biti uspješni, i to se odnosi na svaku momčad, najbolji igrači moraju igrati zajedno. Samo je jedna lopta i morate ju dijeliti. Ohrabrujuće je pak igrati s dobrim igračima. Od kada sam ja u NBA ligi, već 30 godina, uvijek je ohrabrujuće kada igrači igraju kao momčad.”

“Za svaku momčad je najbitnije da se osjeća dobra atmosfera. Ja takvo nešto ipak nisam doživio dok sam igrao za Lakerse. Kada ta negativna energija prijeđe na igrača, nemoguće je to kontrolirati. Mislim da mi se upravo to dogodilo u Los Angelesu. Dopustio sam da me to slomi te se to vidjelo na mojim utakmicama. Ono nisam bio ja. Ipak nije sve bilo na meni, pretrpjeli smo nekoliko ozljeda naših glavnih igrača i to nas je u potpunosti slomilo. Nadam se da toga neće biti ovdje”, komentirao je Howard svoju karijeru u Lakersima te se i on sam nada da će biti znatno bolje u Houstonu.

“Dwight se uvijek šali i zabavljamo se zajedno. On je odličan igrač, dugo je u ligi, ali je još uvijek prilično mlad”, rekao je njegov suigrač Jeremy Lin.

Atmosfera u i oko Rocketsa je odlična, i igrači i uprava, a i sam grad Houston priželjkuju da će ovo biti sjajna sezona u njihovom gradu. Prošla sezona bila je uspješna zbog prolaska u doigravanje, od sljedeće se ipak očekuje korak dalje i prolazak barem u finale konferencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE