Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Howard u Knicksima?

U vrijeme kada su New York Knicksi stavljali paraf na trade Derricka Rosea u srijedu, ESPN je prenio da je Dwight Howard, koji je iskoristio igračku opciju u svom ugovoru s Houston Rocketsima, zainteresiran za pridruživanje Knicksima.

Knicksi su kao primarnu metu stavili pojačavanje niskih pozicija u timu, ali ako bi imali bilo kakvog interesa za centra, jedan od najboljih slobodnih igrača na toj poziciji bi bio otvoren za potpis s njima. Knicksi su jedna od ekipa koje će Howard uzeti u obzir tijekom ljeta. Naime, Dwight je svojim prijateljima ranije u sezoni rekao da bi želio igrati u Velikoj Jabuci; taj interes se nije smanjio s približavanjem free agency perioda, prema izvorima lige. No, još uvijek je nejasno da li Knicksi i Phil Jackson imaju interes za angažiranje Howarda. Potpisali su Robina Lopeza prošlog ljeta na četverogodišnji ugovor, te je on bio svijetla točka u protekloj sezoni. Međutim, Lopez je otišao put Chicaga kao dio razmjene za Rosea. Kada govorimo o novcu kojim raspolaže Jackson, pod njihovim cap limitom je ostalo barem 30 milijuna dolara.

Ovo je jedan od poteza koji brine navijače Knicksa. Jedna je stvar uzeti Roseovih 20 milijuna pod svoj salary cap, jer je u pitanju jednogodišnji ugovor. S druge strane, dati veliki novac Howardu kao drugoj violini bi mogla biti potpuna katastrofa. U suštini, Jackson bi se odrekao 60 milijuna na ne baš svestranog Carmela Anthonyja, povredama razbijenog Rosea, i šaljivdžiju u padu forme koji je prešao tridesetu i iza sebe ima tri sezone s ozbiljnijim povredama. To je recept za potpuni raspad sistema, što vas natjera na razmišljanje zašto bi Knicksi uopće sklopili takav tim.

Ili, s druge strane, možemo to nazvati klasičnom sezonom Knicksa.

Howard se već provjereno ne uklapa u triangle napad, ako se Jeff Hornacek odluči za takav stil, nije dominantan u postu (bez obzira na njegove želje da bude), dok bi floor spacing bio problematičan s Anthonyjem. Također mu ne odgovara napadački brz tempo, koji je Hornacek prakticirao u Sunsima, a vrlo vjerojatno bi živcirao svaki Anthonyjev atom.

Uz sve rečeno, ipak je javno izražen interes Howarda za Knickse, a ne suprotno. To je ključni faktor u ovoj priči. Trik za Knickse će biti da ostanu disciplinirani i ne jure Howarda, jer imaju novac kao i potrebu za centrom nakon Lopezovog odlaska. Klackalica koja bi se mogla pojaviti izazvat će teror među navijačima New Yorka, približan onome koji izazove šestomjesečna beba roditeljima koji žude za kojim satom sna. Situacija može prevagnuti na bilo koju stranu, ali moramo sačekati da vidimo što Zen Master krije u rukavu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE