Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Howardov povratak u Orlando, Memphis na “vrućem” gostovanju

Večeras je 8 NBA utakmica pred nama. Neće biti velikih derbija tako da će najzanimljivije biti utakmice ekipa koje se bore za doigravanje na Zapadu. Lakersi večeras gostuju u Orlandu, a Portland ima puno teži posao, dočekuju Memphis Grizzliese.

Charlotte Bobcats (13-50) – Boston Celtics (34-28) 00.00

Celticsi su u nedjelju poraženi 91:79 na gostovanju kod Thundera, te su sada na omjeru 14-5 od kada su ostali bez Rajona Ronda. Najbolji igrač u ovom porazu od Thundera bio je Paul Pierce s 20 poena i 6 asistencija. Celticsi su odigrali jako loše drugo poluvrijeme u kojem su zabili samo 34 poena uz katastrofalnih 25% šuta i imali su ukupno 19 izgubljenih lopti. U odsustvu Ronda odlično je reagirao Jeff Green jer je podigao svoje brojke poena s 9,6 iz prve 43 utakmice na 14,3 poena u prošlih 19 susreta. Bobcatsi su uvjerljivo najlošija ekipa lige, a ubilježili su deset uzastopnih poraza. U zadnjoj utakmici su poraženi 104:87 na gostovanju kod Wizardsa. Jedini igrač Bobcatsa koji pruža dobre igre je Kemba Walker koji je Wizardsima zabio 29 poena i 6 asistencija. U ovoj sezoni su odigrali dva međusobna susreta u kojima su obje ekipe ostvarile po jednu pobjedu na domaćem terenu. Najbolji igrač Celticsa u tim susretima bio je Paul Pierce s ukupno 32 poena i 14 asistencija. Kod Bobcatsa su najbolji bili Kemba Walker s ukupno 30 poena, te Ramon Sessions s ukupno 35 poena. Jedna zanimljivost za večeras, Pierce treba zabiti 10 poena za prolaz pokraj Charlesa Barkleyja na 20 mjestu najboljih strijelaca u povijesti lige.

Očekujemo laganu pobjedu Celticsa jer igraju jako dobro u posljednje vrijeme.

Orlando Magic (18-46) – Los Angeles Lakers (33-31) 00.00

Lakersi su očito pronašli kemiju u ekipi, te su trenutno u nizu od tri pobjede, a u prethodnih deset susreta ostvarili su osam pobjeda. Posljednju pobjedu su ostvarili u Staples Centru nad Bullsima rezultatom 90:81. Kompletna ekipa Lakersa je odigrala jako dobru utakmicu, a najviše su se istaknuli Kobe Bryant s 19 poena, 7 skokova i 9 asistencija, te Dwight Howard sa 16 poena, 21 skokom i 4 blokade. Ekipa Magica je u zadnjoj utakmici pobijedila 99:91 ekipu 76ersa u utakmici koju su igrali pred svojom publikom. Odlični su bili Jameer Nelson s 24 poena i 10 asistencija, Nikola Vučević s 14 poena i 17 skokova, Arron Afflalo sa 17 poena, te Tobias Harris s 15 poena i 7 skokova (on je preuzeo broj 12 koji je Howard nosio). Odigrali su ove sezone jednu međusobnu utakmicu u kojoj je ekipa Magica napravila veliko iznenađenje pobijedivši 113:103 Lakerse u Staples Centru. Najbolji igrač Magica bio je Arron Afflalo s 30 poena, a kod Lakersa je najbolji bio Kobe Bryant s 34 poena.

Zbog bolje trenutne forme i kvalitetnije ekipe prednost dajemo Lakersima.

Cleveland Cavaliers (21-42) – Washington Wizards (20-41) 00.00

Cavaliersi su u siječnju ostvarili omjer 7-5, a u zadnjih deset utakmica su ostvarili omjer 5-5, te su trenutno a nizu od dva uzastopna poraza. Posljednji poraz su doživjeli na gostovanju kod Raptorsa rezultatom 100:96. Najbolji igrač Cavaliersa bio je Dion Waiters s 21 poenom. Večeras će im nedostajati Kyrie Irving koji je prosječno zabijao 27,5 poena u utakmicama protiv Wizardsa ove sezone. Wizardsi imaju najlošiji omjer na gostovanjima u ligi jer su ostvarili samo 5 pobjeda iz 29 utakmica u kojima su prosječno zabijali 86,4 poena. U prethodnih deset utakmica su ostvarili omjer 5-5, a u posljednjem susretu su pobijedili 104:87 ekipu Bobcatsa na domaćem terenu. Odlično su odigrali Trevor Ariza s 26 poena i 10 skokova, Martell Webster s 20 poena, te Nene s 19 poena. Ovo će im biti treći međusobni susret sezone, a pobjedu u prethodne dvije utakmice ostvarila je ekipa Cavaliersa.

Prednost dajemo Wizardsima zbog izostanka glavnog igrača Cavaliersa Kyrieja Irvinga.

Brooklyn Nets (37-27) – New Orleans Hornets (22-42) 00.30

Uspješna serija Netsa od tri uzastopne pobjede prekinuta je sinoć u Philadelphiji, gdje su ih pobijedili 76ersi. Pobjedi Philadelphije pridonijela su visoki postotak šuta i loša obrana Netsa, koja je primila čak 106 poena, a to je iznenađujući podatak budući da su u tri utakmice prije gostovanja u Philadelphiji prosječno primili samo 78 poena. U napadu bruklinške momčadi standardno dobri bili su Deron Williams s 27 poena i 13 asistencija, a vrijedi spomenuti da su dobru utakmicu odigrali i Joe Johnson s 20 poena i Brook Lopez koji je postigao 19. U Barclays Center večeras stiže mlada ekipa Hornetsa koja nikako da uhvati ritam pobjeđivanja, a ni ozljede ih ne štede. Stršljenovi su u posljednjoj utakmici s uzbudljivom završnicom svladali Portland 98:96, čime su prekinuli negativan niz od tri poraza. U pobjedi su ih predvodili Ryan Anderson i Greivis Vasquez s 20 poena, a konačno je svoj potencijal pokazao i prvi pick drafta Anthony Davis s 18 poena i 10 skokova. Ove sezone ove ekipe igrale su jednom u New Orleansu, a završilo je pobjedom Netsa 101:97.

Očekujemo pobjedu Brooklyna koji mora pobjeđivati ako želi zadržati četvrto mjesto u Istočnoj konferenciji koje omogućuje prednost domaćeg terena u prvom krugu playoffa.

Miami Heat (47-14) – Atlanta Hawks (34-28) 00.30

Aktualni prvaci lige igraju onako kako se od njih i očekuju, dominiraju ligom i izgledaju nezaustavljivo. Trenutno imaju 18 pobjeda za redom, a posljednjim slavljem, protiv Indiane Pacersa, upisali su barem jednu pobjedu protiv ama baš svake ekipe u ligi. Do te utakmice imali su dva poraza od Pacersa, no uvjerljivo su slavili sa 105:91 i tako pokazali da su spremni sve nadigrati. Neočekivano dobar učinak pružio je Mario Chalmers s 26 poena, što je omogućilo da Miami pobjedi čak i uz “samo” 13 poena, 7 asistencija i 6 skokova LeBrona Jamesa. Chris Bosh upisao je 24 poena, a Dwyane Wade 23, uz 6 ukradenih lopti, sasvim dovoljno za pobjedu. Hawksi imaju pet poraza u zadnjih šest susreta, ali sve su to porazi od jakih ekipa koje će igrati doigravanje. Posljednji susret odigrali su prije tri dana, kada su izgubili od Netsa s 93:80. Napad je zatajio na utakmici i zbog toga su upisali novi poraz. Najbolji u njihovoj momčadi bio je Al Horford s 15 poena i 12 skokova, dok ostali nisu pružili neki pamtljivi učinak.

Prednost dajemo Miamiju koji izgleda i igra nezaustavljivo u zadnjih mjesec i pol dana.

Milwaukee Bucks (32-29) – Dallas Mavericks (29-33) 01.00

Bucksi su praktički osigurali poziciju u doigravanju i preostaje im tek pokušati se izboriti za što bolju poziciju. Trenutno su osmi, no uz nešto duži pobjednički niz mogli bi se popeti koju poziciju više i tako izbjeći Miami u prvom krugu doigravanja. U zadnjih 7 utakmica imaju 6 pobjeda. Do kraja sezone igraju više utakmica kod kuće nego u gostima te imaju šansu dignuti se za koje mjesto na ljestvici. Svladali su Kingse prije dva dana rezultatom 115:113, a najbolji je bio Monta Ellis s 29 poena i 9 asistencija, dok su po 16 poena ubacili Brandon Jennings i Mike Dunleavy. Dallas još ne odustaje od borbe za doigravanjem, iako su realno vrlo male šanse da ga uspiju izboriti. Ali dok postoje matematičke šanse nastavit će se boriti. Imaju tri pobjede u nizu i velik broj domaćih susreta do kraja sezone, tako da je sve moguće. Uvjerljivo su u zadnjoj utakmici svladali Minnesotu, rezultatom 100:77. Najviše poena ubacio je Vince Carter, 22 u 25 minuta, dok je 16 ubacio Dirk Nowitzki.

Mogla bi ovo biti neizvjesna utakmica, a manju prednost dat ćemo domaćinima.

Minnesota Timberwolves (21-39) – San Antonio Spurs (49-15) 01.00

Svakako najzanimljivija utakmica od sinoć odigrana je u San Antoniju, gdje je istoimeni domaćin ugostio Oklahomu. Prošlogodišnji finalisti Zapadne konferencije odigrali su jednu zanimljivu utakmicu, u kojoj je početak pripao Oklahomi, a kraj Spursima koji su u konačnici slavili 105:93. Thunder je u početku igrao odličnu obranu, ali u nastavku su dopustili previše otvorenih šuteva i lakih poena Spursima, a ni glavne vedete Oklahome, Russell Westbrook i Kevin Durant, nisu bile na najvišoj razini. U klasičnoj timskoj igri Spursa šestorica igrača je bilo dvoznamenkasto, a najbolji strijelac među njima bio je Tiago Splitter s 21 poenom, a tome je pridodao i 10 skokova. Spursi večeras u Minneapolisu zbog ozljeda neće moći računati na Kawhija Leonarda i Tima Duncana. Ozljedama izranjavana Minnesota je u jako lošem ritmu, od 10 posljednjih utakmica pobijedili su u samo dvije, a posljednji fijasko dogodio im se upravo u njihovoj dvorani protiv Dallasa koji je pobijedio 100:77. U slaboj partiji cjelokupne ekipe istaknuo se Derrick Williams s 19 poena, 9 skokova i 3 dodavanja. U posljednje tri utakmice između ovih protivnika, sve tri pobjede su uvjerljivo odnijeli Spursi.

Iako bez Leonarda i Duncana velika prednost je na strani San Antonia koji je sjajan kolektiv i ne bi trebali imati problema protiv neuvjerljivih Wolvesa.

Portland Trail Blazers (29-33) – Memphis Grizzlies (42-19) 03.00  

U utakmici od prije 5 dana između ovih protivnika pobjedu je odnio Memphis 91:85, iako je situacija mogla biti bitno drugačija, budući da su Blazersi na poluvremenu imali prednost od 12 poena, međutim u nastavku utakmice proradila je prepoznatljiva obrana Grizzliesa koja je u drugom poluvremenu Portlandu dopustila samo 35 poena. Portland je tada predvodio Damian Lillard s 20 poena, a ostatak prve petorke je također bio dvoznamenkast u rubrici poena. Blazersi u toj utakmici nisu uspjeli pronaći obrambeno rješenje za sjajnog Španjolca Marca Gasola koji im je ubacio 23 poena, a odličan je bio i skakački, 12 skokova. Podršku u napadačkom segmentu pružio mu je Mike Conley s 20 poena. Portland kroz cijelu sezonu igra toplo-hladno i nikako ne uspijevaju povezati nekoliko pobjeda u nizu, pa su tako prije tri dana pobijedili u San Antoniu, a potom izgubili u New Orleansu. Očito ova mlada ekipa plaća danak neiskustvu i jako uskoj rotaciji. Na drugoj strani Memphis, iako nekoliko utakmica bez Zacha Randolpha (čiji je nastup večeras najavljen), je u sjajnom nizu od 4 pobjede, a u 15 posljednjih utakmica koje su odigrali nadmašili su ih tek Miami i Atlanta u svojim dvoranama, i sasvim je jasno da čvrsta obrana i kontrolirani napadi donose dobre rezultate ovoj ekipi koja prosječno prima samo 89 poena po utakmici. Pogledamo li tradiciju i međusobne dvoboje ovih timova u prednosti je Portland koji je u posljednjih 20 susreta slavio 14 puta.

Iako je tradicija na strani večerašnjeg domaćina, prednost ćemo dati Memphisu koji je u odličnoj formi i u borbi za što bolju poziciju u playoffu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE