Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hrvati noćas ubacili 106 poena, Hezonja 30, Šarić 23

‘Bullsi’ i ‘Sixersi’ jedine su dvije NBA momčadi koje su imale slobodnu nedjelju, dok su svi ostali činili po broju utakmica (14) rekordnu večer tekuće NBA sezone. Već po običaju, kad je ovolika gužva, prelazimo na ‘telegrafsko’ izvještavanje sa svakog od odigranih susreta:

*** Još jučer popodne po našem vremenu svoj su susret u Torontu započeli ‘Raptorsi’ i ‘Miami Heat’. Slavili su Kanađani, i to nakon produžetka, čime su šanse za doigravanje sastavu sa Floride sveli na minimum. Pascal Siakam (10s) i Norman Powell ubacili su po 23 poena za domaće, dok je veteran Dwyane Wade u oproštajnoj utakmici u Torontu bio prvi strijelac ‘Heata’ (21p).

*** ‘Spursi’ su u Clevelandu rano riješili pitanje pobjednika pa Gregg Popovich nije trebao puno trošiti najbolje igrače. Najraspoloženiji je bio LaMarcus Aldridge (18p-13s), a kod ‘Cavsa’ Brandon Knight i Collin Sexton sa po 16 poena. Ušavši ovaj put s klupe, odličnih 17 minuta odigrao je ANTE ŽIŽIĆ. Ubacio je 14 poena uz samo po jedan promašaj iz igre (5/6) i sa linije slobodnih bacanja (4/5), a još je uhvatio 6 lopti i podijelio dvije asistencije.

*** Paul George i Russell Westbrook su postigli po 27 poena u gostujućoj pobjedi ‘Oklahome’ nad ‘Minnesotom’, a za novi ‘triple-double’, inače 32. u sezoni, Westbrook je pridodao 10 skokova i 15 asistencija. Karl-Anthony Town je predvodio ‘Vukove’ sa 35 poena, a sjajan je bio i DARIO ŠARIĆ koji je za 32 minute provedene na parketu skupio 23 poena šutirajući iz igre 9/15 (trice 5/9): https://www.youtube.com/watch?v=LyqaJpPY7_I.

*** ‘Charlotte Hornetsi’ su pobjedom u Detroitu nad direktnim konkurentom stigli na korak do doigravanja. Ostale su im za odigrati još po dvije utakmice, a ‘Pistonsi’, koji su trenutno osmi, imaju samo pobjedu više od njih. Goste je do slavlja vodio Kemba Walker (31p-8s-7a), dok su domaćini najefikasnijeg igrača imali u Ishu Smithu (20p), a najučinkovitijeg u Andre Drummondu (15p-23s).

*** Pobjedom kod ‘Indiana Pacersa’, igrači ‘Brooklyn Netsa’ osigurali su nastup u doigravanju što je svakako ogroman uspjeh za njih. D’Angelo Russell je i ovaj put bio ključni čovjek (20p-6s-6a), a najraspoloženiji ‘Pacer’ bio je Litavac Domantas Sabonis (17p-12s). BOJAN BOGDANOVIĆ je za 29 minuta igre postigao 13 poena uz šut 5/11 (trice 2/4, bacanja 1/2).

*** Osim u Torontu, produžetak se igrao i u Memphisu gdje su slavili gosti iz Dallasa, i to bez Luke Dončića. Tu činjenicu najbolje je iskoristio Trey Burke (24p-5a), a kod poraženih ‘Grizzliesa’ dvojica su igrača skrenula veću pažnju od ostalih. Justin Holiday je ubacio 30 poena, dok je Delon Wright ostvario drugi uzastopni ‘triple-double’ (20p-13s-12a).

*** Čak 149 poena natrpali su ‘Rocketsi’ u svom Houstonu gostima iz Phoenixa. Jamesu Hardenu nedostajala je jedna asistencija za ‘trostruko-dvostruki’ učinak (30p-13s-9a), a ‘Sunsi’ su opet imali raspoloženog DRAGANA BENDERA. On je za 36 minuta igre upisao 19 poena (7/17) i uhvatio 8 lopti: https://www.youtube.com/watch?v=-jxWrH2fQO0, čime je, uz Mikala Bridgesa (19p-6s) bio drugi strijelac svoje momčadi, odmah iza 39-godišnjeg veterana Jamala Crawforda (27p-6a). ‘Rocketsi’ su sa 27 pogođenih trica oborili vlastiti rekord.

*** Najavljeno – učinjeno. Eric Bledsoe je jučer najavio kako će ‘Bucksi’ učiniti sve da ostvare jubilarnu 60. pobjedu u sezoni, a upravo su to noćas i učinili, prvi put nakon 1981. godine. Nadigrali su ‘Hawkse’ iz Atlante u čijim redovima je oduševio ukrajinski centar Alex Len koji je u učinak karijere od 33 poena ugradio čak 6 trica iz 12 pokušaja. Ovaj put je nastupio i Giannis Antetokounmpo, i po običaju, bio najbolji igrač ‘Bucksa’ (30p-9sk-3bl). Za ‘Hawkse’ nisu igrali Trae Young i John Collins.

*** Ponovno na krilima Nikole Vučevića (25p-12s), Evana Fourniera (24p-5s) i Terrencea Rossa (26p, 5 trica) sjajni ‘Orlando’ je stigao do još jedne pobjede, i to usred Bostona čije je ‘Celticse’ predvodio Kyrie Irving (23p-5s-6a). Novim slavljem ‘Magic’ je osigurao prvo doigravanje nakon 2012. godine, a ujedno i prvo mjesto ‘Southeast’ divizije.

*** Šesnaestu pobjedu u 80 odigranih utakmica, ostvarili su ‘Knicksi’ koji su u New Yorku bili bolji od ‘Wizardsa’ iz Washingtona. ‘Čarobnjacima’ je najefikasniji igrač bio Jeff Green (19p), dok je sastav Davida Fizdalea do pobjede vodio ponovno sjajni Dubrovčanin MARIO HEZONJA koji je prvi put u NBA karijeri dostigao brojku od 30 ubačenih poena, uključujući i ključnu tricu 44 sekundi prije kraja susreta. Na parketu ‘Madisona’ proveo je 36 minuta šutirajući ukupno 12/21 (trice 3/6, bacanja 3/4). Novu sjajnu predstavu obogatio je i sa 6 skokova, 5 asistencija i dvije osvojene lopte: https://www.youtube.com/watch?v=2D_AqIjpwrA.

*** IVICA ZUBAC prvi put nije bio u petorci ‘Clippersa’, a u porazu kod ‘Warriorsa’ za 21 minutu igre uhvatio je 8 lopti i postigao 7 poena uz lošu realizaciju 2/8. Landry Shamet (17p) je bio njegov najefikasniji suigrač, dok je domaći sastav predvodio Steph Curry (27p-6s). Ovim porazom ‘Clippersi’ su pali na osmo mjesto Zapadne konferencije pa bi u prvom krugu playoffa lako mogli postati ponovna žrtva ‘Ratnika’.

*** Sa 30 poena organizator igre Damian Lillard vodio je svoje ‘Blazerse’ do pobjede nad ‘Denver Nuggetsima’. Gosti su odmarali svoje najbolje igrače Jokića, Millsapa i Murraya, pa im je prvi strijelac uspio biti Gary Harris (18p).

*** U jednom od susreta u kojima su se nadigravale momčadi koje neće u doigravanje, ‘Pelicansi’ su iznenadili ‘Kingse’ u Sacramentu, a letjeli su na krilima Iana Clarka koji je u pogodio 7 trica, ubacivši ukupno 31 poen. Harrison Barnes je bio najefikasniji ‘Kralj’ (29p).

*** Porazom na gostovanju kod ‘Lakersa’, ‘Jazz’ sastav iz Salt Lake Cityja je najvjerojatnije propustio veliku priliku da dohvati četvrto mjesto Zapada i prednost domaćeg terena u prvoj rundi doigravanja. Najviše štete napravio im je Kentavious Caldwell-Pope (32p-6s-6a), a prvog strijelca imali su u Rudyju Gobertu (21p-10s).

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE