Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hrvati pobjeðivali, UConn nastavio niz pobjeda

Noæas se u sveuèilišnoj diviziji I odigralo 45 utakmica meðu kojima  je u njih sedam sudjelovalo 25 ponajboljih sveuèilišta u ovoj sezoni. Na parketu su bila i èetiri sveuèilišta sa hrvatskim predstavnicima, ali naši deèki nisu odigrali zapaženije uloge.

Sveuèilište Purdue našeg Sandija Maricuša (na slici) je upisalo i treæu ovosezonsku pobjedu. Zahvaljujuæi trici Robbiea Hummela (24 poena) 20 sekundi prije kraja susreta svladali su Ionu 91:90. Naš predstavnik je na parketu preživio manje od 60 sekundi bez statistièkog uèinka.

Connecticut, sveuèilište koje još od 2007. godine ne zna za poraz protiv nekonferencijskih ekipa regularnom djelu sezone, nastavio je s nizom pobjeda u ovoj sezoni. S ponovno uvjerljivih 20 poena razlika pobijedili su Maine. Za pobjednike je Alex Oriakhi upisao 16 poena i 8 skokova, dok je Jeremy Lamb uz 16 poena pridodao 4 asistencije, 3 skoka i 3 ukradene lopte.

U jednom od zanimljivih susreta noæi su košarkaši Michigana zahvaljujuæi Timu Hardawayu Jr. (16 poena) svladali Western Illinois. Prvi dio susreta je završio s poravnatih 28:28, dok su u nastavku trojac Hardaway, Morgan (11 poena) i Burke (14 poena) odveli svoju momèad na 9 poena razlike. Na kraju su gosti zahvaljujuæi ponajviše Ceoli Clarku III (21 poen) ublažili poraz za konaènih 59:55.

Dodajmo još kako su u derbiju dvaju floridskih sveuèilišta pobijedili oni poznatiji – Gatorsi. S uvjerljivijih 91:55 bili su bolji od North Floride, a najbolji strijelac susreta bio je Kenny Boynton, ubacivši za pobjedu svoje momèadi 20 poena.

Što se tièe preostalih naših predstavnika, Marin Kukoè je imao slièan uèinak kao Sandi Maricuš. U pobjedi njegovog sveuèilišta Pennsylvania protiv Ridera odigrao je nešto manje od minute. Uspješnu noæ ‘hrvatskih‘ sveuèilišta zaokružili su Florida Gulf Coast (Filip Cvijetiæanin), odnosno Cambell (Antonio Kalpiæ), ali bez nastupa naših predstavnika.

Latest Posts

NE PROPUSTITE