Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hrvati preko bare: Briljantni Šarić, Benderu potez tjedna

Drugi tjedan zaredom u našoj rubrici Hrvati preko bare možete vidjeti sve što su nam hrvatski košarkaši prezentirali u proteklom tjednu. Bio je izuzetno interesantan i dinamičan tjedan, a pamtiti ćemo ga ponajviše po fenomenalnom Dariju Šariću.

Dario Šarić

20.5 poena, 6.25 sk, 3.75 as (4 utakmice)

“Šiši” je imao tjedan iz snova. Tjedan u kojem je podsjetio na prošlogodišnju rookie sezonu kada je sam vukao Philadelphiu do pobjeda zbog ozljeda ključnih igrača. Sada pak Phila nema problema s ozljedama već su mnogi van forme, a sjajnim Darijevim predstavama pobijedili su u tri od četiri odigrane utakmice prošlog tjedna. Na Božić su Sixersi prekinuli negativan niz i svladali Knickse, ali Šarić se mučio sa šutom te na kraju sakupio deset poena. No zato je protiv Blazersa, Nuggetsa i Sunsa briljirao i svaki puta ubacio najmanje 20 poena (najviše 27) te dva puta sakupio devet skokova. Nakon što je dosada većinom igrao toplo-hladno sada je napokon pokazao kontinuitet. Šibenčanin je svojim odličnim igrama ponovno vratio Philadelphiu u borbu za play off. Nadajmo se kako će ovakvu formu preseliti i u sljedeće nastupe.

Bojan Bogdanović

10.75 poena, 2.5 sk, 1.75 as (4 utakmice)

Za razliku od Šarićevih Sixersa, Bojanovi Pacersi su u silaznoj putanji. Dva puta su u proteklom tjednu doživjeli back-to-back poraze te iz komforne pozicije stigli na granicu doigravanja. Bez Oladipa nije išlo, a Bogdanović je otprilike bio nešto ispod svog prosjeka te je u malom padu kao i kompletna Indiana koja dosada ipak ima vrlo zadovoljavajuću sezonu. Najbolji je “Babo” bio protiv Detroita i Minnesota kada je ubacio po 13 poena. Nadajmo se kako će najbolji hrvatski strijelac s novom godinom vratiti formu s početka sezone kada je nemilice bombardirao najjače ekipe.

Dragan Bender 

5 poena, 2 sk, 1.6 as (3 utakmice)

Dragan Bender napreduje polako i strpljivo. Konstanto dobija priliku i to je najvažnije za njegov razvoj. U tri utakmice 20-godišnji krilni centar prosječno je igrao 19.3 minute po susretu što je više nego zadovoljavajuće. Njegovi Sunsi također idu uzlaznom putanjom te su trenutačno jedanaesta momčad Zapada. Ostvarili su pobjede protiv Memphisa i Sacramenta dok su od njih na Novu godinu bolji bili Šarićevi Sixersi. Benderu pripada i potez tjedna, fenomenalna asistencija 0.6 sekundi do kraja za zakucavanje Chandlera te pobjedu nad Memphisom. Hrvatski reprezentativac ima sve predispozicije za uspješnu karijeru te će u 2018. samo nastaviti rasti ukoliko ga zaobiđu ozljede koje su ga udaljile sa terena u rookie sezoni.

Mario Hezonja

7 poena, 3.25 sk, 0.75 as (4 utakmice)

Još jedan težak tjedan je iza beziedjnog Orlanda. Pali su na 14. mjesto Istoka i nema ni trunke svjetla u tunelu Magica. Naš Mario Hezonja iskorištava svaku pruženu minutu na terenu kao nadu za spas i bijeg iz ove franšize. U prošlome tjednu jednu je od četiri utakmice započeo u startnoj petorci, a s obzirom na sjajne partije koje pruža kada dobija priliku i starta jasno je da nešto ne štima u sistemu Franka Vogela. Nažalost Hezonji pripada i “nagrada” za najgori potez tjedna u bezuspješnoj 4 na 1 kontri Orlanda. Dubrovčaninu nova godina donosi novu, a možda i posljednju priliku za veći uspjeh u najjačoj ligi svijeta.

Ivica Zubac

4 poena, 4 sk (1 utakmica)

Ivica Zubac napokon je dočekao priliku u susretu protiv Minnesote. Nevjerojatno je da je Zubac van svih planova Lakersa nakon izvrsne rookie sezone. Lakersi su dotakli dno Zapada, a u nizu su od sedam uzastopnih poraza. Pet ih je stiglo u prošlom tjednu te je Zubac tek priliku dobio u posljednjem, doduše 12 minuta, ali ih je solidno iskoristio. Ušao je igru Zubac i protiv gradskih rivala Clippersa, ali tek na minutu pa to nismo uračunali u prosjek. Nadajmo se kako će u drugom dijelu sezone mladi centar dobiti nešto više prilika jer smo se svi uvjerili da može puno ponuditi,

Ante Toni Žižić

Tri poraza su Clevland Cavaliersi doživjeli proteklog tjedna, a u nijednom nije sudjelovao drugi naš mladi centar. Sve je utakmice odgledao s najboljih sjedećih mjesta u dvorani te će priliku u Cavsima teško dočekati.

 

Za kraj pregleda tu je i nagrada za najboljeg Hrvata preko bare koju drugi tjedan zaredom uvjerljivo odnosi Dario Šarić. Potpuno je dominirao te mu je ovo dosada najbolji tjedan u sezoni. Čestitke Dariju i svim našim NBA igračima želimo uspješniju i sretniju 2018. godinu!

Latest Posts

NE PROPUSTITE