Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hrvati preko bare: Napokon pravi Hezonja, Bender u strelovitom usponu

Još je jedan tjedan iza nas, a treći tjedan zaredom Vam u rubrici “Hrvati preko bare” donosimo kako je izgledao protekli tjedan u režiji hrvatskih košarkaša u najjačoj ligi svijeta. Ovoga puta se brojke i izvještaji odnose na razdoblje od prošlog utorka do danas jer smo u prošli tjedan ubrojili i protekli ponedjeljak. Neki su odigrali veći, a neki manji broj utakmica, no iza nas je još jedan zanimljiv tjedan.

Dragan Bender

8.5 poena, 3.3 skoka, 3 asistencije (4 utakmice)

Sve bolje igra Dragan Bender, sve bolje igraju Phoenix Sunsi. Polovičan učinak od dvije pobjede i dva poraza su ostvarili u prošlom tjednu te se nalaze na 11. mjestu Zapada, no ukoliko još malo podignu formu mogli bi se čak naći u borbi za play off. Nakon tihe utakmice protiv Atlante Bender je podigao svoju razinu igre u sljedeće tri utakmice, a najbolji je bio u posljednjoj. Bio je najzaslužniji pojedinac što su Sunsi svladali sjajnu Oklahomu. Fenomenalan šut za tri poena se i dalje nastavlja za 2.15 m visokog krilnog centra, a posebno će zapamćene ostati sinoćnje dvije blokade, pogotovo ona na lanjskom MVP-u Russelu Westbrooku. Dragan sve bolje sudjeluje u igri i pokazuje veliko košarkaško razumijevanje, kao i odličan osjećaj za asistenciju u pravom trenutku. Tek mu je 20 godina i iza njega je sjajan NBA tjedan te puno takvih ispred.

Mario Hezonja

15 poena, 9.5 skokova, 2 asistencije (2 utakmice)

Ne računajući susret protiv Netsa kojeg smo ubrojili u prošli izvještaj, iza Maria Hezonje je najbolji NBA tjedan sezone. Iako njegov Orlando Magic polako i sigurno ide prema dnu Istočne Konferencije, Dubrovčanin pokazuje zašto mu mjesto u ligi mora biti zagarantirano. Nije bio starter protiv Houstona, ali je odigrao fenomenalnu rolu sa klupe i zaradio mjesto u startnoj petorci u idućoj utakmici. Bio je to susret protiv LeBrona i Cavsa koji je naravno otišao na stranu lanjskih viceprvaka, no Hezonja je bio sjajan i ostvario double-double učinak. Prilika je stigla, a Mario ju je objeručke prihvatio i iskoristio. Nadajmo se kako će sada napokon biti konstantan, a i nadamo se da će pronaći neku sretniju sredinu koju ovaj momak zaslužuje.

Dario Šarić

13 poena, 6.5 skokova, 2 asistencije (2 utakmice)

Philadelphia nije bila pretjerano aktivna u proteklom tjednu jer ih očekuje nastup u Londonu protiv Bostona tako da će na svoj ubitačan ritam malo pričekati. Ipak dvije utakmice su odigrali i ostvarili velike pobjede protiv San Antonia i Detroita. Nakon jedne podugačke crne rupe ponovno su ovo pravi Sixersi i nanizali su četiri pobjede. Pobjednik naše rubrike iz prva dva tjedna Dario Šarić ovoga puta nije imao onako blistave izvedbe, no ponovno je bio standardno dobar i pružio onoliko koliko je trebalo. Zablistali su ovoga puta neki drugi momci, ali bez Šarića bi Phila jako teško funkcionirala i on je glavni pokretač njihovog buđenja.

Bojan Bogdanović

13 poena, 3 skoka, 3 asistencije (1 utakmica)

Upravo Bogdanovićevi Pacersi vode veliku bitku za osmo mjesto sa Šarićevim Sixersima. Najljepši bi scenarij bio da obje momčadi uđu u doigravanje, no otom potom. Pobjedu i poraz ostvarili je Indiana, a Babo je sudjelovao samo u porazu od Bucksa te propustio ogled protiv Chigaca. Već je noćas prilika Indiani da se osvete Bucksima koji imaju pobjedu više i zasada potvrde svoje osmo mjesto.

Ivica Zubac

0.6 poena, 0.3 skoka, 0.3 asistencije (3 utakmice)

Otpuštanjem Boguta Ivica Zubac trebao bi dobiti više prilika u svojoj drugoj NBA sezoni. Lakersi su zacimentirani na dnu Zapada, a sinoć su napokon upisali pobjedu protiv Atlante. Bila je to pobjeda nakon osam uzastopnih poraza. Mladi hrvatski centar ostvario je učinak u utakmici protiv Charlote ubacivši dva poena kojima je pridodao skok i asistenciju za tek dvije minute. Pet je minuta dobio protiv Oklahome, a jednu protiv Atlante i u tim susretim ostao bez učinka. Nadamo se svjetlijem nastavku sezone za perspektivnog Zupca.

Ante Toni Žižić

Dvije su pobjede Cavsi ostvarili u proteklom tjednu, ali njih puno više boli poraz protiv Bostona koji je pokazao zube i neće ove sezone olako prepustiti Istok LeBronu i društvu. Naš drugi mladi centar Ante Toni Žižić nije dobio niti minute u bilo kojem od ta tri susreta.

 

Pobjednik trećeg tjedna rubrike “Hrvati preko bare” je Mario Hezonja! Bila je to velika borba između njega i mladog Bender te je možda bilo nepravedno odlučivati zbog toga što je Hezonja odigrao dvije, a Bender četiri utakmice, no znamo da se Dragan neće ljutiti i biti će još puno tjedana i prilika za osvojiti ovu simboličnu nagradu koja će nas svakoga tjedna posjetiti na sve sjajne stvari koje rade naši košarkaši preko Atlantika. Uživajte u novom tjednu NBA lige!

Latest Posts

NE PROPUSTITE