Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hrvati preko bare: Šarić vrlo dobar, Hezonja nastavlja dobar niz

U našoj novoj rubrici Hrvati preko bare donosimo vam tjedni pregled igara i statistika hrvatskih košarkaša ne samo u NBA-u, nego i u razvojnoj ligi. Iz tjedna u tjedan rezimirat ćemo nastupe naših momaka, prokomentirati sva bitna događanja vezana uz njih te donijeti vam njihove statistike kroz protekli tjedan. Započnimo s pregledom utakmica od 18. do 24. prosinca.

Bojan Bogdanović

Bojan Bogdanović je ovaj tjedan imao najveću minutažu od svih naših predstavnika u NBA-u pa ćemo stoga pregled započeti s njim. Sa svojim Indiana Pacersima Babo je odigrao tri utakmice i slavio u dvije, a prosječno je igrao 34 minute čemu kumuje i činjenica da je u posljednjoj utakmici tjedna, protiv Netsa, igrao produžetak.

Iza Bojana je za njega prosječan tjedan. Imao je blago iznadprosječan broj poena po utakmici (15,3) uz 3,7 skokova, no šut za tri mu nije bio na uobičajenoj razini – šutirao je 33%, a ukupan šut iz igre mu je bio na 53% uspješnosti. Ipak, Bojan ovaj tjedan sigurno neće pamtiti po dobrom jer je upravo on proglašen glavnim krivcem za jedini poraz Indiane u proteklom tjednu. Naime, u utakmici protiv Boston Celticsa, nekoliko sekundi prije kraja kod vodstva od jedan razlike, izgubio je loptu te tako poklonio Celticsima laka dva poena i pobjedu.

Dario Šarić

Dario Šarić je lijepo iskoristio manje probleme s ozljedama u ekipi Philadelphije – nije igrao J.J. Redick, sve utakmice nije odigrao niti Joel Embiid pa se otvorilo prostora i minutaže za Šišija koji je igrao 32,5 minute po susretu. Nažalost, u četiri utakmice koliko je ovaj tjedan odigrao s Philom, bio je poražen sva četiri puta.

Ipak, statistički gledano, Dario je imao jako dobar tjedan. Bilježio je 18,3 poena po utakmici uz 7,5 skokova i 4,5 asistencije. Iz igre je šutirao 49%, a jako dobar mu je bio šut iza linije za tri poena, čak 42%. Dario se posebno istaknuo u dvije utakmice – prvo je Bullsima zabio 27 koševa, a kasnije mu je u utakmici protiv Toronta nedostajala samo jedna asistencija za prvi triple-double učinak.

Dragan Bender

Dragan Bender treći je naš igrač po minutaži u tjednu iza nas, no u 29 minuta, koliko je igrao prosječno, nije pokazao previše. Ipak, njegovi su Sunsi u četiri utakmice ostvarili solidan učinak od dvije pobjede i dva poraza. Bender je sve utakmice započeo s klupe za pričuve.

Dragan je jednostavno nastavio s prosječnim partijama te ovaj tjedan nije imao nikakvih bljeskova. Prosječno je zabijao 6,3 poena i uzimao tek dva skoka, a posebice loš bio je njegov šut iz igre od tek 29% što je za igrača na njegovoj poziciji jednostavno nedopustivo. Za tri poena šutirao je nešto bolje, neloših 32%.

Mario Hezonja

Mario Hezonja odlično je iskoristio prilike koje je dobio u ozljedama poharanoj ekipi Orlando Magica. Nakon što je prošli tjedan izborio mjesto u startnoj petorci te postavio svoj career-high u poenima, Mario je na dvije od tri utakmice ovog tjedna zadržao mjesto startera. Od prve minute nije igrao samo protiv Pelicansa jer inače igra na poziciji četvorke i ne bi se mogao nositi s Anthonyjem Davisom pa se trener Orlanda Frank Vogel odlučio na drugo rješenje.

U finih 26 minuta po utakmici, Hezonja je zabio dobrih 13,0 poena. Na to je dodao 3,3 skoka uz solidan ukupan šut od 46% i šut za tri od 36%. Iako je Orlando izgubio sve tri utakmice, lijepo je vidjeti da je Hezonja konstantno dvoznamenkast te si ovakvim predstavama sigurno zarađuje novi ugovor u NBA-u.

Ivica Zubac

Ivica Zubac svoje dane već dulje vrijeme ne provodi igrajući za Los Angeles Lakerse, nego za njihovu filijalu u razvojnoj G-ligi, South Bay Lakerse. Tamo mu ide poprilično dobro, prošli tjedan je igrao 32 minute po susretu, zabijao 22,3 poena i uzimao devet skokova. Šut mu je bio na 60%. Prava je šteta da Zubac ne dobiva prilike u NBA-u jer ih je svojim predstavama u razvojnoj ligi sigurno zaslužio.

Ante Žižić

Jedini u proteklom tjednu nije igrao niti minute. Bio je s prvom momčadi Cavaliersa što ga je spriječilo da igra u razvojnoj ligi, no u moćnim Cavsima nije dobio priliku.

 

I za kraj, proglasit ćemo najboljeg Hrvata preko bare u proteklom tjednu, a to je Dario Šarić! I statistički gledano naš najbolji igrač u proteklom tjednu. Dario, čestitamo!

Latest Posts

NE PROPUSTITE