Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hrvatski trener imao čast prisustvovati ceremoniji umirovljenja dresa jednog od najboljih razigravača u povijesti košarke

Tony Parker je u ponedjeljak navečer od strane San Antonio Spursa dobio izvanrednu čast, jer su njegov dres s brojem 9 podigli pod svodove dvorane, AT&T Centra.

Parker je izabran kao 28. pick od strane Spursa na NBA draftu 2001. godine, a igrao je za tim iz Teksasa 17 sezona, a jednu sezonu je igrao za Charlotte Hornetse, i to protekle sezone. Parker je ostvario šest All-Star izbora kao član Spursa, a bio je jedan od glavnih igrača koji su vodili Spurse do četiri od njihovih pet NBA naslova. Imenovan je MVP-om NBA finala 2007. Dodajmo da je igrač s najviše asistencija u povijesti Spursa, ukupno ih je “skupio” 6.829.

Parker je tijekom karijere igrao u 1.254 utakmica regularnog dijela sezone uz prosjeke od 15,5 poena, 5,6 asistencija i 2,7 skokova po utakmici. Igrao je i u 226 utakmica doigravanja te je imao prosjek od 17,9 poena, 5,1 asistencije i 2,9 skokova. Na vrhuncu svojih moći, Parker je bio jedan od najbržih razigravača NBA lige.

Neven Spahija, hrvatski košarkaški stručnjak, koji radi kao pomoćni trener Memphis Grizzliesa, je također bio prisutan na ceremojiji uz obilje Parkerovih bivših suigrača, uključujući Manua Ginobilija, Tima Duncana, Borisa Diawa, Brucea Bowena, Seana Elliotta, igrača Hornetsa, Nicolasa Batuma, Georgea Hilla, centra Washington Wizardsa Iana Mahinmija, Matta Bonnera, Rogera Masona, Ronnyja Turiafa, Tiaga Splittera i Malika Rosea, bili su prisutni na ceremoniji u ponedjeljak navečer, kao što je, naravno, bio i njegov dugogodišnji trener Gregg Popovich, koji je imao nekoliko riječi za svog bivšeg igrača:

Parker je uspon prema košarkaškoj besmrtnosti započeo u Zadru, iduća postaja je Košarkaška kuća slavnih Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.

Latest Posts

NE PROPUSTITE