Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

I Indiana porazila Miami, Bullsi izgubili od Nuggetsa

Prvi put ove sezone košarkaši Miamija poraženi su dvoznamenkastom razlikom dvije veèeri zaredom. Nakon Oklahoma Cityja, u ponedjeljak je od Heata bolja bila i Indiana (105:90).

    • Rekorderi dana

  • Koševi: DeMarcus Cousins (38)
  • Asistencije: Rajon Rondo (13)
  • Skokovi: DeMarcus Cousins (14)
  • Ukradene lopte: Tyreke Evans (6)
  • Blokade: Omer Asik (5)

Pacersi su tek u èetvrtom pokušaju došli do prve ovosezonske pobjede protiv zvjezdane momèadi s Floride, a junaci su bili Danny Granger s 25 koševa i devet skokova, Darren Collison s 20 koševa, te Paul George sa 16 poena i deset skokova. Kod Miamija su, veæ uobièajeno, najbolji bili LeBron James i Dwyane Wade, svaki s po 24 koša. Heatu je ovo bio èetvrti poraz u zadnjih osam utakmica i sve je manje izgleda da æe prestiæi Chicago na prvom mjestu Istoène konferencije uoèi doigravanja.

Èak i unatoè tome što su Bullsi u ponedjeljak izgubili u svome United Centeru od Denvera sa 108:91. Bio im je to tek peti domaæi poraz ove sezone i 11. ukupno, ali i dalje prilièno èvrsto drže èelo Istoka NBA lige. Nuggetsi se, pak, bore za doigravanje na Zapadu i u tom cilju im je pobjeda u Chicagu od iznimne važnosti, a glavnu su ulogu odigrali Ty Lawson s 27 i Arron Afflalo s 22 poena. Chicago je sedmu uzastopnu utakmicu igrao bez Derricka Rosea koji i dalje lijeèi ozljedu prepona.

Velika veèer Paula Piercea bila je dovoljna Bostonu za gostujuæu pobjedu kod Charlottea (102:95) i izjednaèavanje s Philadelphijom na vrhu Atlantske divizije. Pierce je ubacio 36 koševa, najviše ove sezone, a tome je dodao i deset skokova i èetiri asistencije. U pet od šest posljednjih utakmica postigao je više od 20 koševa, a tijekom ožujka je na prosjeku od 22.3 poena.

Bez ozlijeðenih Amarea Stoudemirea i Jeremyja Lina, na svoje je došao Carmelo Anthony. U pobjedi New Yorka protiv Milwaukeeaja (89:80) ubacio je 28 koševa, najviše u zadnja dva mjeseca, i predvodio je svoju momèad do sedme pobjede u posljednjih osam utakmica.

Orlando je slavio u Torontu sa 117:101, a Ryan Anderson je s osam trica srušio osobni rekord. Završio je utakmicu s 28 poena, a dobro su ga pratili i Dwight Howard s 23 koša i deset skokova, te Jameer Nelson s 18 poena. Magic je ukupno u ponedjeljak ubacio 15 trica, dvije manje od vlastitog ovosezonskog rekorda.

Chris Paul je s 25 koševa i deset asistencija predvodio Los Angeles Clipperse do pobjede protiv svojeg bivšeg kluba New Orleansa (97:85). Hornetsi su izgubili èak 29 lopti èime su Clippersima izravno omoguæili 35 koševa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE