Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

I Kirilenko se pridružuje slobodnim igračima

Čelnici Minnesota Timberwolvesa su očekivali ovakav rasplet, Andrei Kirilenko je raskinuo ugovor s Vukovima i ovo ljeto će biti free agent, odnosno slobodan igrač.

Tražeći ugovor koji će ga dodatno osigurati, 32-godišnji Kirilenko je raskinuo s Timberwolvesima koji ga mogu ponovno potpisati, ali će trebati u dodatne troškove. Rus traži novi ugovor na tri ili četiri godine jer vjeruje da mu je ovo zadnja šansa za većim dugogodišnjim osiguranim angažmanom u NBA ligi.

Kirilenko je u zadnjoj godini s Timberwolvesima trebao dobiti 10,2 milijuna dolara, ali je kao dosta igrača, uključujući Andrea Iguodalu i Montu Ellisa, odlučio zadnju godinu ugovora odbiti i potražiti sreću na tržištu.

Kirilenko je u prošloj sezoni u dresu Minnesote ubacivao 12,4 poena, uz 50 posto šuta i 5,7 uhvaćenih skokova po utakmici najviše igrajući poziciju niskog krila. Nakon lockout skraćene sezone 2010/11 koju je Kirilenko proveo u dresu CSKA, vratio se na NBA parkete gdje još uvijek pokazuje zavidan nivo igre.

Sada je pitanje koliko će zainteresirani klubovi ponuditi Kirilenku ako se u obzir uzmu novi porezi propisani posljednjim CBA ugovorom. 206 centimetara visoki Rus će zasigurno biti mamac za dosta NBA ekipa s dovoljno prostora na salary capu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE