Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

I NBA liga ima problem s Twitterom

U ponedjeljak æe vodstvo NBA lige izdati vodiè kojim æe regulirati odnos košarkaša i trenera NBA momèadi spram internetskih društvenih zajednica, posebice Twittera…

“Oèito postoji sretna sredina izmeðu “tvitanja” pred utakmicu i “tvitanja” s klupe tijekom utakmice” izjavio je povjerenik NBA lige David Stern novinaru Yahoo! Sportsa.

“Želimo osigurati da popularna kultura ne ugrožava našu suštinu, ono zbog èega smo ovdje, a to je igra. Moramo osigurati da svi u NBA organizaciji pokazuju poštovanje prema igri.”

NBA æe sa svojim pravilnikom o komunikaciji samo kopirati potez NFL-a, organizacije koja je na isti naèin regulirala odnos svojih aktera prema toj novoj “komunikacijskoj pošasti”. Dogaðalo se, naime, da igraèi tijekom utakmica ostavljaju poruke na svojim Twitter-profilima, a korištenje mobilnih ureðaja i iPhonea tijekom samih utakmica vodstva amerièkih profesionalnih liga zasad oèito ne smatraju primjerenim.

Sadašnji košarkaš Detroit Pistonsa Charlie Villanueva uhvaæen je prošle sezone, tada u dresu Milwaukee Bucksa, dok “tvita” u poluvremenu utakmice. Trener Scott Skiles to mu je potom najstrože zabranio. Isto je sredstvo komuniciranja sa svojim navijaèima koristio Shaquille O’Neal. Baš je preko Twittera izvrijeðao bivšeg trenera Stana van Gundyja, nazvavši ga “majstorom panike”. O’Neal inaèe ima 2.1 milijuna registriranih sljedbenika na Twitter profilu, koji redovito prate njegove najnovije objave.

Još je èudniji primjer krilnog igraèa Minnesota Timberwolvesa Kevina Lovea, koji je na svom profilu ekskluzivno objavio vijest da je njegov trener Kevin McHale dobio otkaz.

Sama NBA liga ima vlastiti ureðeni profil na Twitteru koji broji milijun registriranih sljedbenika.

“Nije to ništa dramatièno. Mi jednostavno moramo definirati vrijeme kad je “tvitati” u redu odnosno kad nije u redu. Izgleda mi neobièno gledati košarkaša kako ispisuje poruke preko telefona dok sjedi na klupi za rezervne igraèe. Mislim da se možemo složiti kako to nije zgodno vrijeme za slanje e-mailova. Ne radi se o napadu na Twitter; radi se o redu u komuniciranju. Red nam je jedini cilj” dodao je Stern.

Ovih su dana tenisaèima i tenisaèicama na US Openu, posljednjemu Grand Slam turniru sezone, organizatori istog uputili apel kojim ih mole da se tijekom turnira, odnosno dok su u njemu, ustegnu od komuniciranja preko Twittera. Oni se boje novih kladiteljskih incidenata.

Latest Posts

NE PROPUSTITE