Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

I niz Denvera živi dalje, New York preuzeo drugo mjesto Istoka

U noći sa subote na nedjelju nisu igrani neki veliki derbiji u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA), ali je svejedno bilo vrlo uzbudljivo u Los Angelesu, Memphisu, Denveru i Chicagu.

Chris Paul sačuvao je Los Angeles Clippersima četvrtu poziciju Zapadne konferencije sjajnom predstavom u četvrtoj četvrtini protiv Brooklyn Netsa (101:95). U posljednjih 12 minuta igre Clippersi su ušli sa zaostatkom od pet poena, no Paul je samostalno u odlučujućoj dionici ubacio 17 poena, od kojih čak sedam u posljednje 22 sekunde. Upisao je i 11 asistencija svojim suigračima. DeAndre Jordan pridodao je 13 poena i 12 skokova u redovima pobjedničkog sastava.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Stephen Curry (35)
  • Asistencije: Chris Paul (11)
  • Skokovi: Reggie Evans (16)
  • Ukradene lopte: Kemba Walker (4)
  • Blokade: DeMarcus Cousins (5)

Kod Netsa su najefikasniji bili Deron Williams i Brook Lopez s po 18 poena, dok je Reggie Evans sakupio čak 16 skokova.

Denver Nuggetsi upisali su 15. uzastopnu pobjedu, 18. na domaćem parketu, protiv Sacramento Kingsa, ali uz dosta muka. Ponajlošija momčad lige ušla je u posljednju četvrtinu s malom prednošću, a neizvjesnost je držala sve do posljednje minute kada je Andre Miller polaganjem i košem s crte slobodnog bacanja odveo Nuggetse na nedostižnih pet poena razlike.

Danilo Gallinari bio je najefikasniji igrač Nuggetsa s 19 poena, a pridodao je svojoj statistici i osam skokova, četiri asistencije, te tri ukradene lopte. “Zločesti dečko” NBA lige DeMarcus Cousins odigrao je solidnu utakmicu, te upisao 24 poena i 15 skokova. Bila bi to sjajna utakmica da u završnici zbog prepotentnosti nije ispustio Kennetha Farieda za lagano zakucavanje, te bespotrebno faulirao Millera u spomenuoj akciji koja je riješila pitanje pobjednika.

Memphis Grizzliesi ugostili su Boston Celticse, te slavili 110:106. Domaćima je u noćašnjem susretu nedostajao Marc Gasol koji ima problema s trbušnim zidom, dok je Celticsima falio Kevin Garnett, kojeg muči lijevi gležanj.

U izostanku Gasola i slaboj partiji Zacha Randolpha, dirigentsku je palicu u redovima Memphisa preuzeo Jerryd Bayless. Šuter Grizzliesa ubacio je 20 poena do poluvremena, najviše od svih igrača u klubu u cijeloj sezoni, a do kraja 30, uz četiri skoka i tri asistencije. Zanimljivo, Memphis je u sinoćnjoj utakmici koristio svega osam igrača, od kojih je čak sedam bilo dvocifreno po broju poena.

Kod Bostona se Jordan Crawford još jednom pokazao kao dobra akvizicija s 21 poenom s klupe, te pet skokova i tri asistencije. Paul Pierce je u izostanku Garnetta preuzeo više šuteva, pa je susret okončao s 26 koševa, šest skokova i četiri asistencije.

Chicago je pred svojim navijačima u tvrdoj utakmici slavio protiv, do sinoć, druge momčadi Istoka Indiane Pacersa 87:84. Naime, Indiana je porazom skliznula na treće mjesto Istočne konferencije. Kod domaćina od početka nije bilo Joakima Noaha, dok za goste nije nastupio krilni-centar David West.

Carlos Boozer odigrao je vrlo dobru utakmicu, te poenima iz vrlo teških situacija praktički donio malu, ali značajnu prednost svojoj momčadi. Ubacio je u konačnici 18 poena, te sakupio 10 skokova. Luol Deng pridodao je 20 poena uz sedam skokova. Kod gostiju je Paul George ubacio 23 poena, ali je za to potrošio čak 20 lopti. George je u konačnici postao “mini-tragičar” susreta za Pacerse kada je promašio otvoreni šut za odlazak u produžetak.

Latest Posts

NE PROPUSTITE