Monday, May 6, 2024

ZADNJE OBJAVE

I ovaj podatak govori koliko je Kobe bio nevjerojatan igrač

Kobe Bryant još uvijek drži drugo mjesto po postignutim poenima u jednom poluvremenu u povijesti NBA lige. Naravno, taj učinak ostvario je u epskoj utakmici, ubacivši protiv Raptorsa 22. siječnja 2006. godine čak 55 poena u drugom poluvremenu utakmice, od ukupno 81 na cijelom dvoboju.

Ispred Bryanta je samo Wilt Chamberlain, koji drži rekord s 59 poena u jednom poluvremenu (u povijesnoj utakmici u kojoj je ubacio ukupno 100 poena). Zahvaljujući nevjerojatnom Mambinom nastupu u kojem je u trećoj četvrtini ubacio 27, a u posljednjoj 28 poena, Lakersi su napravili epski preokret i slavili protiv današnjih prvaka NBA lige.

Kako bi ovaj Kobejev učinak komparirali i dokazali njegovu veličinu, donosimo vam popis 10 NBA zvijezdi od kojih je Bryant ubacio više ili jednako u jednom poluvremenu, nego oni u najboljim utakmicama svoje karijere:

Vince Carter

Air Canada je svoj učinak karijere od 51 poena ostvario u dresu Raptorsa na dvoboju protiv Sunsa.

Giannis Antetokounmpo

Greek Freek je najviše poena u dosadašnjoj karijeri (52), zabilježio protiv Sixersa, međutim, to nije bilo dovoljno za slavlje Bucksa.

Hakeem Olajuwon

S 52 poena predvodio je Rocketse u dvoboju protiv Nuggetsa (19. travnja 1990.)

Moses Malone

53 poena ubacio je protiv San Diego Clippersa.

Tim Duncan

Veliki Tim je svoj učinak karijere po broju ubačenih poena ostvario 2001., kada su statističari na utakmici protiv Mavericksa njegov učinak brojali do 53.

Dirk Nowitzki

Nijemac je najviše poena u karijeri ubacio u legendarnom dvoboju protiv McCgradya, kada je on upisao 53, a Tracy 48 poena.

Steph Curry

Jedan od najvećih šutera ikad, 54 poena je ubacio protiv Knicksa 2013. (11 trica)

Kevin Durant

Durant je na jednoj utakmici ubacio najviše 54 poena.

Dwayne Wade

Wade je najbolju utakmicu odigrao protiv Knicksa 2009., zaustavio se na 55 poena.

Kareem Abdul-Jabbar

Učinak karijere ostvario je na utakmici protiv Celticsa, kada je postigao 55 poena.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE