Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

I Penny Hardaway bi zaigrao za Miami

Anfernee Penny Hardaway (39), sredinom 90-ih godina prošlog stoljeæa najatraktivniji i najtalentiraniji košarkaš NBA lige, izrazio je želju da zaigra za supermomèad iz Miamija.

Oèekivano je okupljanje trojice ponajboljih košarkaša današnjice, LeBrona Jamesa, Chrisa Bosha i Dwyanea Wadea u Miami Heatu, zanijelo mnoge proslavljene NBA veterane bez osvojenog naslova prvaka da se prikljuèe “vlaku” i pod stare dane pokušaju uzeti prsten namijenjen prvacima.

Zato se floridskom sastavu praktièki prikljuèio 35-godišnji litavski centar Žydrunas Ilgauskas, i zato je suradnju punudio 37-godišnji krilni igraè Juwan Howard.

Ime koje se u tom kontekstu pojavilo posljednje, zapravo je i najintrigantnije: radi se o Pennyju Hardawayu.

I mentalno i fizièki ja sam umirovljeni košarkaš. Igram samo rekreativnu košarku. No, kad sam èuo odluke Chrisa Bosha i LeBrona Jamesa, osjetio sam da bi se mogao jako dobro uklopiti u Miamijev sistem“, rekao je Hardaway u jednome radijskom intervjuu.

U prosincu 2007. godine dobio je Hardaway otkaz upravo u Miamiju, za koji je potpisao u ljetu iste godine. Od 2004. je godine odigrao 57 utakmica u NBA ligi, a od prosinca 2007. niti jednu. Njegov povratak na parkete zato je teško moguæ pa makar i iz sentimentalnih razloga. A njih svakako ima “u tonama”…

U sezoni 1993/1994 Hardaway je bio najbolji rookie NBA lige. U sljedeæoj je sezoni Orlando Magic sa Shaquilleom O’Nealom doveo do finala NBA lige protiv Houstona, a iduæe do finala Istoène konferencije protiv Chicaga. Bio je tada po prosjecima ponajbolji košarkaš lige. Godine 1996. bio je èlan treæeg po redu Dream Teama koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Atalanti.

Zvjezdanu karijeru uništile su mu prerano kroniène ozljede koljena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE