Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

I Steve Francis nadomak kineskoj ligi

Nakon Allena Iversona još jedna bivša NBA zvijezda, 33-godišnji bek Steve Francis, blizu je nastavka karijere u kineskoj CBA ligi.

Bude li ponuda dobra, neæu je odbiti”, izjavio je nekad vrsni košarkaš Houston Rocketsa odgovarajuæi na pitanje o dalekoistoènoj avanturi.

Takoðer je rekao da bi najradije zaigrao za Shanghai Sharkse, bivši klub njegova velikog prijatelja i bivšeg suigraèa Yao Minga, kojeg je kineski centar Houstona danas vlasnik. Yaova uloga u moguæem Francisovu transferu zasad nije poznata.

Francis je bivši trostruki All Star igraè i svojedobno jedan od najatraktivnijih košarkaša svijeta. Na draftu 1999. godine biran je kao drugi izbor od Memphis Grizzliesa, za koje nije želio nastupati, te je prije poèetka sezone mijenjan u Rocketse, u kojima je izborio nagradu za rookieja godine, koju je podijelio s Eltonom Brandom.

Posljednje je dobre dvije sezone odradio u Orlando Magicu u razdoblju od 2004. do 2006. godine, a tijekom karijere u NBA ligi bio je na prosjecima od 18.1 koša, šest asistencija, 5.6 skokova i 1.5 oduzetih lopti.

U prosincu 2008. godine završio je u Grizzliesima, klubu koji ga je draftirao, ali u meðuvremenu iz Vancouvera preselio u Memphis. Tamo nije zbog problema s ozljedama odigrao niti jednu utakmicu, te je dobio otkaz u sijeènju prošle godine.

Otad nije igrao natjecateljsku košarku. Posvetio se poslovima s nekretninama, graðevini, boksaèkoj promociji, lancu brijaènica, modnoj liniji odjeæe, a objavio je i jedan reperski album.

Latest Posts

NE PROPUSTITE