Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

I Utah se osladila protiv Miamija, Clippersi mogu i bez Paula

Košarkaši Miamija su i dalje u krizi, pa je u noći s ponedjeljka na utorak uslijedio novi poraz za aktualne prvake NBA lige. Utah je slavila na domaćem parketu 104:97.

U ovom mjesecu Miami je u negativnom omjeru (3-4), kao što i u zadnjih deset utakmica ima omjer 4-6. U neizvjesnom ogledu Utah je pobijedila ponajprije zahvaljujući odličnom dvojcu JeffersonHayward. Prvi je ubacio 23 poena, te je upisao 11 skokova, dok je potonji zabio 22 poena, uz četiri asistencije.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Durant (41)
  • Asistencije: Rajon Rondo (12)
  • Skokovi: Joakim Noah (16)
  • Ukradene lopte: Kyrie Irving (3)
  • Blokade: Taj Gibson (5)

Na drugoj je strani LeBron James postigao 32 poena, a zanimljivo da je kroz cijelu posljednju četvrtinu Dwyane Wade ostao na klupi, te nije ulazio u igru, makar nikakve ozljede, niti sličnog razloga za to nije bilo.

“Ne znam zašto, uvijek sam bio spreman za igru”, rekao je Wade.

Inače, LeBronu nedostaje još samo 19 poena kako bi postao najmlađi košarkaš u povijesti NBA lige s 20.000 poena u ligi i više.

Ludu su utakmicu odigrali Kevin Durant i Russell Westbrook kod Phoenixa, a Oklahoma City je slavio 102:90. Kako je drugačije i mogla završiti utakmica u kojoj je Durant postigao 41 poen. “Poludio” je Durant u drugom dijelu ogleda u kojem je postigao 27 poena, od čega čak 19 u zadnjoj četvrtini. I Westbrook je bio na visini zadatka – ogled je završio sa 36 poena, uz osam skokova i pet asista.

Chicago s vremena na vrijeme odigra strašnu utakmicu i strašnu obranu, a upravo je to osjetila Atlanta. Chicago je kao domaćin pobijedio 97:58, a Atlanta je u prvom poluvremenu postigla 20 poena. U prvoj četvrtini 15, u drugoj samo pet, a ta brojka od 20 poena je najmanji broj poena Atlante u povijesti, u prve 24 minute.

Rajon Rondo je ostvario triple-double (17 poena, 10 skokova i 12 asistencija) za laganu Bostonovu pobjedu 100:89 protiv Charlotte, dok je sve prštalo od koševa u ogledu u kojem je Sacramento pobijedio Cleveland 124:118.

Očekivalo se da će najviše uzbuđenja biti u utakmici Grizzliesa i Clippersa, ali tome nije bilo tako. Gosti iz Los Angelesa su poveli od početka utakmice i malo po malo gradili prednost do konačnih 99:73. Zanimljivo je da za Clipperse nije igrao ozlijeđeni Chris Paul, no i Memphis je bio hendikepiran neigranjem Rudyja Gaya. U takvoj situaciji pobjedničku je momčad predvodio Matt Barnes sa 16 poena i 8 skokova, a jednak broj koševa postigao je i Jamal Crawford.

Latest Posts

NE PROPUSTITE