Sunday, February 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ibakinih pet blokada u èetvrtini rekord finala Eurobasketa

Španjolac Serge Ibaka ponajbolji je bloker NBA lige, lani treæi iza Andrewa Boguta i JaValea McGeeja, koji je zbog sjajnog osjeæaja za blokade od NBA komentatora prozvan I-Blocka.

Koliko je u tom segmentu igre dominantan 22-godišnji je krilni centar kongoanskog porijekla dokazao u finalnoj utakmici litavskog Basketa, toènije u drugoj èetvrtini utakmice, kada su se, ponajviše na temelju njegovih blokada, Španjolci prvi put odlijepili od Francuza.

Tijekom druge dionice Ibaka je blokirao Francuzima èak pet šuteva. Štoviše, uèinio je to unutar samo tri minute i 43 sekunde.

Nevjerojatnu je seriju poèeo devet minuta i 26 sekundi prije poluvremena blokiravši Nanda de Coloa u kontranapadu. Samo pola minute kasnije maestralno je “poklopio” Kevina Seraphina. Sedam minuta prije kraja èetvrtine blokirao je Nicolasa Batuma, nakon 37 sekundi i Tonyja Parkera, a nevjerojatnu je seriju završio blokadom Joakima Noaha pet minuta i 43 sekunde prije kraja utakmice.

Svi spomenuti igraèi osim 24-godišnjeg De Coloa, koji je draftan od San Antonio Spursa 2009. godine, igraju za NBA klubove.

Ibakino postignuæe oèekivano je dosad nezabilježen, rekordni uèinak kad su finala Eurobasketa u pitanju.

Na cijelom je turniru inaèe igraè Oklahoma City Thundera skupio skromnih osam blokada. Španjolcima više od ponajboljega obrambenog igraèa NBA lige za ovaj put nije trebalo.

Latest Posts

NE PROPUSTITE