Wednesday, April 17, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ide li Ray Allen na klupu?

Najbolji tricaš svih vremena, Ray Allen, ima zasigurno neizvjesnu poziciju u Boston Celticsima. Naime, zadnjih se dana na veliko špekulira da æe Allen od sljedeæe sezone sjediti na klupi. Navodno bi njegovu poziciju trebao zauzeti Jeff Green, igraè kojeg su Kelti dobili u zamjeni za Natea Robinsona i Kendricka Perkinsa.

Na upit o sjedenju na klupi sljedeæe sezone, Allen je odgovorio: “Najbitnije mi je pomoæi ekipi, pa mi ta odluka neæe teško pasti. Mislim da mogu puno pomoæi Jeffu. Momak je još mlad i može nauèiti dosta stvari od mene jer sam ja u ovoj ligi dovoljno dugo da znam kako stvari idu. Zanimljivo je kako veæina igraèa gleda negativno kada kreæe utakmicu s klupe. Sjeæam se situacije Allena Iversona i njegove isfrustriranosti zbog sjedenja na klupi. Ali kada si više zabrinut zbog toga tko završava utakmicu nego za formu svoje momèadi, to znaèi da stavljaš svoje prioritete ispred prioriteta momèadi – pobjede.”

Allen se osvrnuo i na Bostonov omjer prošle sezone: “Gledajuæi naš omjer prošle sezone, znam da smo mogli iznad 60 pobjeda zbog smiješnih poraza koje smo primili. Da smo imali 60 pobjeda, imali bi prednost domaæeg terena nad cijelom ligom i stvari bi se odvijale drugaèije, i možda bi u Boston osim Stanley Cupa doveli i Larry O’Brien trofej.”

U zanimljivom intervjuu se Allen dotakao i moguæeg lockouta: “Nalazimo se u situaciji kada se nakon drafta ni ne moramo žuriti za slaganje ekipe za sljedeæu sezonu. Èini se da je lockout najizvjesnija opcija, a ako do toga doðe mi se moramo što bolje pripremiti za sezonu i ostati u kontaktu sa ostatkom ekipe. Bilo bi jako dobro kada bi organizirali treninge i tijekom lockouta, no bit æe teško jer æe veæina igraèa sigurno htjeti to vrijeme iskoristiti sa svojim bližnjima.”

Allenov moguæi boravak na klupi bi mogao donijeti puno dobroga Bostonu jer 36 ljeta na Rayovim leðima su velik teret, a sa manjom minutažom bi mogao biti spremniji i zdraviji za doigravanje u proljeæe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE