Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraè tjedna: Andrew Bogut

Andrew Bogut se ne sjeæa kad je njegov klub zadnji put u ovom dijelu sezone imao pozitivan omjer pobjeda i poraza, ali zna da Bucksi trenutno igraju svoju najbolju košarku ove sezone i ta igra mu je i donijela nagradu za igraèa tjedna po izboru forumaša. Bogut je iza sebe ostavio Jasona Kidda, Zacha Randolpha i Kobea Bryanta te odnio svoju prvu nagradu za igraèa tjedna ove sezone.

Bogut je osvojio 23 boda, a pratili su ga Kidd sa 21 bodom, Randolph sa 18 i Bryant sa 17 bodova. Takoðer valja spomenuti da je i na službenoj stranici lige bio u konkurenciji za igraèa tjedna u istoènoj konferenciji.

Milwaukee Bucks – New Orleans Hornets 115:95

Bogut je sa 26 poena, 13 skokova i dvije blokade dominirao utakmicom i pomogao svom klubu da prekine niz od 8 uzastopnih poraza protiv Hornetsa koje trenutno predvode dvojica taletiranih novaka, Darren Collison koji je na utakmici postigao 22 poena, i Markus Thorton koji je postigao 25 poena. Bogutu je to bio 4 uzastopni double-double uèinak, a pomoæ je imao u Johnu Salmonsu koji je postigao 18 poena, te Richard Mbah a Mouteu koji je postigao 10 poena i imao 10 skokova. Bogut je bio novak kad su zadnji put Bucksi bili u doigravanju, a nizom od 4 uzastopne pobjede su se približili tom cilju. Evo što je izjavio centar Bucksa:”Igramo dobro u zadnje vrijeme ali i dalje moramo ostati na zemlji jer smo tek sad na 50%-tnom omjeru pobjeda i poraza i još nije vrijeme da razmišljamo o doigravanju jer bi to moglo djelovati negativno na našu igru”.

Indiana Pacers – Milwaukee Bucks 110:112

Bucksi su Pacersima nanijeli 3 uzastopni poraz (Pacersi su izgubili i 7 od zadnjih 8 utakmica ove sezone), a Bogut je u novoj pobjedi svoje momèadi sudjelovao sa 15 poena, 10 skokova, 2 asistencije i 2 blokade. Kod Indiana najbolji su bili Danny Granger sa 21 poenom i T.J. Ford sa 17 dok su kod Bucksa najbolji bili John Salmons sa 20 i Brandon Jennings sa 17 poena i 8 asistencija. Bucksi nisu izgubili od dolaska Johna Salmonsa (stigao iz Chicago Bullsa u razmjeni igraè koja se dogodila 18 veljaèe) i to je najduži pobjednièki niz još od 2007 godine kad su takoðer imali 5 pobjeda u nizu, a evo što je izjavio Bogut o novom suigraèu: “On je doveden da bi zabijao,  nakon ozljede Redda nam je trebao netko tko bi postizao poene a John je dokazani strijelac i za sada radi odlièan posao.”

Miami Heat – Milwaukee Bucks 71:94

Igra li Dwyane Wade ili ne za Milwaukee je svejedno jer ove sezone imaju savršen omjer protiv Miami Heata (3-0). Bez Wadea Miami nije mogao konkurirati Bucksima koji su u odliènoj formi i koji su protiv Heata ostvarili 6 uzastopnu pobjedu u nizu. Salmons je predvodio pobjednièku momèad sa 18 poena, Stackhouse je dodao 16 a Bogut je postigao 8 poena,10 skokova i 2 blokade. Oba kluba su u borbi za doigravanje i ovom pobjedom je Milwaukee došao na 7 mjesto sa pola pobjede ispred Miami Heata koji su trenutno 8 u istoènoj konferenciji. Evo što je Bogut izjavio o prvoj zvijezdi Heata: “Jako je teško pobijediti kada vam nedostaje prva zvijezda i kada je protivnièka momèad u odliènoj formi, Miami ga treba i to što prije.”

Atlanta Hawks – Milwaukee Bucks 106.102 (p)

Može se reæi da Bucksi nisu izdržali naporni tempo (ovo je bila njihova 5 utakmica u 7 dana) ali su pružili odlièan otpor jednoj od najboljih momèadi u ligi i pokleknuli su tek nakon produžetka. Kod Bucksa je najbolji bio Salmons sa 32 poena i 8 skokova, Stachouse je dodao 20 sa klupe a Bogut je postigao 14 poena, 9 skokova,4 asistencje i 4 blokade. Kod pobjednika najbolji su bili Joe Johnson sa 24 poena, Josh Smith sa 22 poena i 15 skokova i Horford sa 17 poena i 10 skokova. Bucksi su igrali odliènu utakmicu i nisu gubili do 1:50 prije kraja produžetka ali je Joe Johnson sa 9 poena u produžetku odluèio utakmicu i prekinuo pobjednièki niz Bucksa.

Andrew Bogut je u proteklom tjednu bio na prosjeku od 15,7 poena, 10,7 skokova, 2,2 asistencije, i 2,5 blokada po susretu i zasluženo je odnio titulu za igraèa tjedna.

Ukoliko želite da i Vaš glas vrijedi te odrediti tko æe slijedeæi tjedan odnijeti naslov igraèa tjedna, dovoljno je na forumu dati svoj glas za igraèa dana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE