Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraè tjedna: Carmelo Anthony

Završio je prvi izbor za igraèa tjedna kojeg ste izabrali vi putem vaših glasova na forumu. Oèekivano je slavio košarkaš Denver Nuggetsa, Carmelo Anthony.

Interesantno je, ali i oèekivano, da se vaš izbor podudara sa službenom stranicom NBA lige. Tamo se, veæ po tradiciji, traže igraèi tjedna u obje konferencije, istoka i zapada. Na Istoku je prvo ime bio Dwight Howard, dok je na zapadu najbolji u proteklom tjednu bio igraè koji je ponio i naslov igraèa tjedna na NBA-Croatia, Carmelo Anthony.

Anthony je odradio jedan od najboljih tjedana u svojoj karijeri. Predvodio je Denver Nuggetse do omjera 3-0 u pobjedama protiv Utah, Portlanda i Memphisa.

Denver Nuggets – Utah Jazz 114:105 (video)
U prvoj utakmici sezone skupio je 30 koševa, 8 skokova i 5 asistencije. Odlièan ulazak u sezonu, što ne èudi s obzirom na igre koje je pružao u predsezoni gdje je sa prosjekom od 23.6 koševa po susretu bio najbolji u cijeloj ligi. Nakon utakmice je bio kratak i jasan: “Ovom utakmicom sam htio nešto poruèiti svima.”

Portland Trail Blazers – Denver Nuggets 94:97 (video)
Carmelo je upisao 41 koš, 6 asistencija i 3 skoka. Eksplodirao je u èetvrtoj èetvrtini sa 19 koševa kada se lomila utakmica i sa gotovo savršenim uèinkom sa linije slobodnih bacanja, 18 od 19 pogoðenih, odveo svoju ekipu do druge pobjede. O utakmici je tada rekao: “Ovdje smo došli sa namjerom da ukrademo pobjedu u gostima. Na kraju smo u tome uspjeli i užitak je još veæi jer je došla nakon teške borbe.”

Denver Nuggets – Memphis Grizzlies 133:123 (video)
Anthony nastavlja sa izvrsnom igrom. Protiv Memphisa je upisao 42 koša, 7 skokova i 5 asistencija. Nakon ovog susreta je na prosjeku od 37.7 koševa, najbolji u ligi, pogaðajuæi iz igre odliènih 53.6%, 7 skokova i 4.3 asistencije. Nakon utakmice i ponovljenog uèinka od 40+ koševa, po prvi puta u karijeri da mu je to uspjelo, rekao je: “Sjeæate se što sam vam rekao prije poèetka predsezone? Rekao sam vam da nikada nisam bio ovako spreman. Fizièki i psihièki se osjeæam savršeno i imam samo jedan cilj: onu zlatnu loptu na kraju puta.”

Carmelo je u našem i vašem izboru za igraèa tjedna pobijedio sa 37 glasova. Drugi je bio LeBron James sa 17, dok je Dwight Howard kao treæi skupio 12.

U izboru igraèa tjedna mogu sudjelovati svi posjetitelji našeg portala i foruma. Nadamo se vašem što veæem odazivu jer bi samim time i rezultat bio reprezentativniji. Glasovati možete ovdje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE