Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraè tjedna: Dirk Nowitzki

Najbolji igraè drugog tjedna NBA lige sezone 2009/2010 prema glasovanju na našem forumu je zvijezda Dallas Mavericksa Dirk Nowitzki.

Naši èitatelji ovoga se tjedna nisu usuglasili s rezultatima službene stranice NBA lige, jer su službeno proglašeni igraèi tjedna Joe Johnson i Chris Kaman. Zanimljivo je da niti jedan niti drugi igraè nisu bili nominirani za igraèa tjedna u našem glasovanju.

Nowitzki je zapoèeo tjedan odliènom utakmicom protiv Jazzera, dok je u ostale dvije utakmice tjedna bio nešto slabiji, ali dovoljno dobar da osvoji titulu igraèa tjedna. Njegovi Dallas Mavericksi uvjerljivo su pobijedili Utah Jazzere i Toronto Raptorse u svojoj dvorani dok su protiv New Orleans Hornetsa u gostima izgubili.

Dallas Mavericks – Utah Jazz 96-85
(video)
Njemaèki košarkaš briljantno je otvorio drugi tjedan sezone odvevši svoje Maverickse do pobjede nad Jazzerima. Za 39 minuta provedenih na parketu Nowitzki je postigao 40 koševa, uhvatio 11 skokova te podijelio po 5 asistencija i blokada. Nowitzki je od 40 poena èak 29 ubacio u posljednoj èetvrtini što je novi rekord ekipe iz Dallasa. Sam Nowitzki je za utakmicu izjavio: “Moj mentalitet u posljednjoj èetvrtini bio je iziæi na parket i ostvariti potrebno. Trebali smo mali poticaj da krenemo i stalno su me ‘hranili’ loptama. Pred kraj utakmice sve su akcije išle na mene i uspio sam iz realizirati.

New Orleans Hornets – Dallas Mavericks 114-107
Nakon odliène utakmice protiv Utaha, Nowitzki sljedeæu veèer nije bio na razini te je Hornetsima za 37 minuta igre postigao 12 poena uz 5 skokva. To (i odlièna utakmica Chrisa Paula – 39 poena) je glavni razlog zbog èega Dallas nije uspio pobijediti na neugodnom gostovanju, a i Hornetsi su ga odlièno branili jer je iz igre šutirao slabih 4-15.

Dallas Mavericks – Toronto Raptors 129-101
Nakon gostovanja u Oklahomi i poraza od Hornetsa, Mavericksi se vraæaju kuæi a Nowitzki se vraæa dobrim utakmicama. U pobjedi 129-101 upisao je 29 poena uz šut 12-20. Uz to, uhvatio je 9 skokova te podijelio 4 asistencije. Ova pobjeda bila je deseta uzastopna pobjeda Mavsa kod kuæe protiv Raptorsa. Nowitzki je odlièno odigrao treæu èetvrtinu u kojoj je postigao 13 poena, od èega 3 trice iz 4 pokušaja.

Dirk Nowitzki skupio je 19 glasova za igraèa tjedna. Prvi pratitelj mu je bio Chris Paul sa 16 glasova a njega slijedi Kevin Martin s 15 glasova koji bi možda i osvojio naslov igraèa tjedna da se nije ozljedio i tako propustio 2 utakmice minuloga tjedna.

U izboru igraèa tjedna mogu sudjelovati svi posjetitelji našeg portala i foruma. Nadamo se vašem što veæem odazivu jer bi samim time i rezultat bio reprezentativniji. Glasovati možete ovdje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE