Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraè tjedna: Dwight Howard

Igraèem tjedna protekloga tjedna proglašen je centar Orlando Magica Dwight Howard koji je prema glasovima èitatelja na našem forumu bio uvjerljivo ispred svoje konkurencije.

Najdominantniji centar današnjice odigrao je 4 utakmice prošloga tjedna i na 3 od 4 utakmice ostvario uèinak od barem 20 koševa i 15 skokova. Time je pokazao kako je nešto lošiji ulazak u sezonu iza njega i oèekujemo da nastavi s ovakvim igrama i ubuduæe. Orlando je unatoè odliènoj igri Howarda izgubio jednu utakmicu tjedna, dok je ostale tri pobijedio.

Orlando Magic – Miami Heat 98-99

Orlando je otvorio tjedan neoèekivanim porazom kod kuæe od Miami Heata. Howard je uspješno zaustavljen od centara Heata koji su ga ogranièili na samo 5 šuteva iz igre od kojih je pogodio 3. Utakmicu je završio s 12 poena i 16 skokova. Neki smatraju da je pobjednièki koš Michaela Beasley bio neregularan, no Howard nije želio o tome prièati: “Sada je gotovo. Ne možemo ništa uèiniti oko toga. Ne možemo vratiti posljednjih 14 sekundi utakmice pa zato sutra moramo izaæi još jaèi i odigrati bolju utakmicu. Mislim da smo dobro igrali ali imali smo problem u defanzivnom skoku (op.a. Miami je imao 15 napadaèkih skokova).”

Atlanta Hawks – Orlando Magic 76-93

Nakon domaæeg poraza Orlando je utjehu pronašao u Atlanti. Iako se oèekivao derbi i neizvjesna utakmica Orlando je ostvario uvjerljivo pobjedu zahvaljujuæi odliènoj obrani u drugom poluvremenu u kojemu su dopustili Hawksima da postignu samo 25 poena. Howard je bio najzaslužniji za pobjedu postigavši 22 poena uz 17 skokova i 4 blokade. “ Trener Van Gundy me izazvao do odigram bolje”, izjavio je Howard nakon utakmice. U drugo poluvrijeme krenio sam bolje, vjerovao sam suigraèima koji su pogodili neke otvorene šuteve dok sam ja dominirao reketom.

Milwaukee Bucks – Orlando Magic 98-100

Ohrabreni pobjedom protiv Hawksa, Orlando dolazi u dom Milwaukee Bucksa koji odigravaju odliènu utakmicu ali u konaènici nedovoljno dobru za pobjedu nad Orlandom. Glavni protagonist utakmice ponovno je bio Dwight Howard s fantastiènim uèinkom od 25 koševa, 20 skokova i 4 blokade. Orlando se vratio iz zaostatka od 15 poena u treæoj èetvrtini a najviše zasluga ide upravo Howardu koji je izjavio: “Poèeli smo igrati na višem nivou i podigli smo razinu igre u obrani. Posljednji napad je bio zanimljiv, nakon šuta Cartera pokušao sam uhvatiti loptu, ali isprjeèio mi se Kurt Thomas i 3,4 puta sam odbio loptu kako bi prošlo što više vremena.

New York Knicks – Orlando Magic 102-114

Posljednju utakmicu tjedna Orlando je odigrao u najpoznatijoj dvorani svijeta, Madison Square Gardenu. Igraèi Magica kontrolirali su susret od poèetka do kraja a ponovno je najistaknutiji pojedinac bio naš igraè tjedna, Dwight Howard koji je ubacio 24 poena i uhvatio 16 skokova èime je zaokružio odlièan tjedan u kojemu je dominirao u svakoj utakmici. To je Orlandova šesta uzastopna gostujuæa pobjeda, a najviše su ih ostvarili sedam, otprilike prije 2 godine.

Ukoliko želite da i Vaš glas vrijedi te odrediti tko æe slijedeæi tjedan odnijeti naslov igraèa tjedna, dovoljno je na forumu dati svoj glas za igraèa dana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE