Tuesday, October 4, 2022

ZADNJE OBJAVE

Igraè tjedna: Dwight Howard

Igraèem tjedna protekloga tjedna proglašen je centar Orlando Magica Dwight Howard koji je prema glasovima èitatelja na našem forumu bio uvjerljivo ispred svoje konkurencije.

- Advertisement -

Najdominantniji centar današnjice odigrao je 4 utakmice prošloga tjedna i na 3 od 4 utakmice ostvario uèinak od barem 20 koševa i 15 skokova. Time je pokazao kako je nešto lošiji ulazak u sezonu iza njega i oèekujemo da nastavi s ovakvim igrama i ubuduæe. Orlando je unatoè odliènoj igri Howarda izgubio jednu utakmicu tjedna, dok je ostale tri pobijedio.

Orlando Magic – Miami Heat 98-99

Orlando je otvorio tjedan neoèekivanim porazom kod kuæe od Miami Heata. Howard je uspješno zaustavljen od centara Heata koji su ga ogranièili na samo 5 šuteva iz igre od kojih je pogodio 3. Utakmicu je završio s 12 poena i 16 skokova. Neki smatraju da je pobjednièki koš Michaela Beasley bio neregularan, no Howard nije želio o tome prièati: “Sada je gotovo. Ne možemo ništa uèiniti oko toga. Ne možemo vratiti posljednjih 14 sekundi utakmice pa zato sutra moramo izaæi još jaèi i odigrati bolju utakmicu. Mislim da smo dobro igrali ali imali smo problem u defanzivnom skoku (op.a. Miami je imao 15 napadaèkih skokova).”

- Advertisement -

Atlanta Hawks – Orlando Magic 76-93

Nakon domaæeg poraza Orlando je utjehu pronašao u Atlanti. Iako se oèekivao derbi i neizvjesna utakmica Orlando je ostvario uvjerljivo pobjedu zahvaljujuæi odliènoj obrani u drugom poluvremenu u kojemu su dopustili Hawksima da postignu samo 25 poena. Howard je bio najzaslužniji za pobjedu postigavši 22 poena uz 17 skokova i 4 blokade. “ Trener Van Gundy me izazvao do odigram bolje”, izjavio je Howard nakon utakmice. U drugo poluvrijeme krenio sam bolje, vjerovao sam suigraèima koji su pogodili neke otvorene šuteve dok sam ja dominirao reketom.

Milwaukee Bucks – Orlando Magic 98-100

Ohrabreni pobjedom protiv Hawksa, Orlando dolazi u dom Milwaukee Bucksa koji odigravaju odliènu utakmicu ali u konaènici nedovoljno dobru za pobjedu nad Orlandom. Glavni protagonist utakmice ponovno je bio Dwight Howard s fantastiènim uèinkom od 25 koševa, 20 skokova i 4 blokade. Orlando se vratio iz zaostatka od 15 poena u treæoj èetvrtini a najviše zasluga ide upravo Howardu koji je izjavio: “Poèeli smo igrati na višem nivou i podigli smo razinu igre u obrani. Posljednji napad je bio zanimljiv, nakon šuta Cartera pokušao sam uhvatiti loptu, ali isprjeèio mi se Kurt Thomas i 3,4 puta sam odbio loptu kako bi prošlo što više vremena.

New York Knicks – Orlando Magic 102-114

Posljednju utakmicu tjedna Orlando je odigrao u najpoznatijoj dvorani svijeta, Madison Square Gardenu. Igraèi Magica kontrolirali su susret od poèetka do kraja a ponovno je najistaknutiji pojedinac bio naš igraè tjedna, Dwight Howard koji je ubacio 24 poena i uhvatio 16 skokova èime je zaokružio odlièan tjedan u kojemu je dominirao u svakoj utakmici. To je Orlandova šesta uzastopna gostujuæa pobjeda, a najviše su ih ostvarili sedam, otprilike prije 2 godine.

Ukoliko želite da i Vaš glas vrijedi te odrediti tko æe slijedeæi tjedan odnijeti naslov igraèa tjedna, dovoljno je na forumu dati svoj glas za igraèa dana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE