Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraè tjedna: Dwyane Wade i Kevin Durant

U proteklom tjednu dobili smo i prvi dvojac koji je osvojio zajednièku titulu za igraèa tjedna. Prema izboru forumaša igraèi tjedna su Dwyane Wade iz Miami Heata i Kevin Durant iz Oklahoma City Thundera.

Durant je predvodio svoju momèad do 4 pobjede i osvojio je 24 boda, a Wade je svoju momèad predvodio do 3 pobjede i takoðer je osvojio 24 boda. Iza njh su ostali David Lee i Dirk Nowitzki sa 23 boda,  te Dwight Howard sa 22 boda. Na službenoj stranici NBA lige za igraèe tjedna su izabrani Kevin Durant i Chris Bosh.

Philadelphia 76ers – Oklahoma City Thunder 93:111

Durant je pokazao odliènu igru pred 50-tak prijatelja i èlanova obitelji koji su doputovali iz njegovog rodnog grada (Washington), i nije niti ulazio u igru u posljednoj èetvrtini. Utakmicu je završio sa 26 poena i 10 skokova a evo što je izjavio o potpori sa tribina: “Velika je stvar vidjeti navijaèe sa dresovima Oklahoma City, nije mi bitno jesu li to moji dresovi, bitno mi je da su to dresovi mojeg kluba. Znam da je dosta dresova bilo zbog mene jer je bilo puno moje obitelji ovdje, i bilo mi je posebno drago što smo pobijedili ovdje.“

Boston Celtics – Oklahoma City Thunder 104:109

Samo dva kluba igraèi Oklahome City Thundera nisu pobijedili otkad su se preselili iz Seattlea. Prije 5 dana pobijedili su momèad Lakersa, a nakon pobjede protiv Celticsa obavili su i tu misiju. Durant je naravno bio najbolji kod pobjednika sa 37 poena i 8 skokova, a o novoj pobjedi svoje momèadi je rekao: “Napredujemo, puno nam znaèe ove pobjede, daju nam samopouzdanje.”

Dallas Mavericks – Oklahoma City Thunder 116:121

Oklahoma je ovom pobjedom osigurala doigravanje, Durant je opet odigrao dobru utakmicu i sa 23 poena, 5 kokova, 5 asistencija i 5 ukradenih lopti njegov klub je najviše napredovao u odnosu na prošlu sezonu kad su imali samo 23 pobjede. Ali nije bilo prostora za slavlje jer su veæ sutra imali novu utakmicu, ovaj put protiv slabe momèadi Minnesote. “Zabavno je slaviti nakon pobjede ali moramo se brzo okrenuti novoj utakmici, sutra opet moramo dobro igrati i možda æemo nakon te utakmice malo proslaviti naš ulazak u doigravanje,” kratko je izjavio Durant.

Minnesota Timberwolves – Oklahoma City Thunder 116:108

Durant je prvo rekao publici da je ulazak u doigravanje samo poèetak za Oklahomu, a zatim je Minnesotu zabio 40 poena i 9 skokova. On je prije utakmice primio ovacije rasprodane dvorane, a zatim je izjavio: “Postoji još jedna sezona nakon ove, dvije su sezone u ligi – regularna i doigravanje i neki ne uspiju uæi u ovu drugu. Nažalost, mi to nismo uspjeli u protekle dvije sezone, ali nam je ove to pošlo za rukom. U doigravanju poèinjemo sve ispoèetka, svi smo na 0-0 na poèetku.”

Detroit Pistons – Miami Heat 81:98

U utakmici koju je iznenaðujuæe slabo odigrao Wade (10 poena, 3 skoka), najbolje kod Heata su odigrali Michael Beasley sa 28 poena i 9 skokova, te Quentin Richardson sa 16 poena i 7 skokova i Dorell Wright sa 17 poena. “Uoèili smo da se Dwyane muèi veèeras, ali zato je momèad tu. Imamo igraèa koji mogu pomoæi, i to smo veèeras pokazali” izjavio je Richardson o nešto slabijoj partiji najboljeg igraèa Heata.

Indiana Pacers – Miami Heat 96:105

Šestu pobjedu u nizu, igraèi Heata su ostvarili u gostima kod Indiana Pacersa nakon produžetka. Wade je opet odigrao odlièno i utakmicu je završio sa 43 poena, 9 skokova i 6 asistencija. Posebno su važne bile dvije trice koje je zabio u nizu u produžetku i time je konaèno prelomio utakmicu na stranu svoje momèadi. “Te dvije trice su bile presudne na kraju, Wade je pokazao zašto je meðu tri najbolja igraè u ligi. Odlièan je igraè u završnicama utakmica i sam donosi pobjede za njhovu momèad,” izjavio je trener Pacersa Jim O’Brien.

Minnesota Timberwolves – Miami Heat 84:97

Nakon pobjede protiv Minnesote i poraza Phoenixa, Miami Heat ima najduži niz pobjeda trenutno u ligi (8). Wade je od zadnjih 5 utakmica u 4 postigao preko 30 poena, a u ovoj je završio na uèinku od 39 poena, 8 skokova i 6 asistencija. Slabašna Minnesota nije pružala veæi otpor, a Wade je nakon utakmice izjavio: “Ovo je bilo odlièno, nema veze koji je rezultat, nema veze što se zbiva na terenu, bitno je da vjerujemo u pobjedu jer stvarno dobro igramo.”

Kevin Durant je u proteklom tjednu bio na prosjeku od 31,5 poena, 8 skokova, 2,7 asistencija, 2,5 ukradenih lopti i 1,2 blokada po susretu, a Dwyane Wade je bio na prosjeku od 30,6 poena, 6,6 skokova, 4,3 asistencije, 1,6 ukradenih lopti i 1 blokade po susretu i zasluženo su odnijeli titulu za igraèa tjedna.

Ukoliko želite da i Vaš glas vrijedi te odrediti tko æe slijedeæi tjedan odnijeti naslov igraèa tjedna, dovoljno je na forumu dati svoj glas za igraèa dana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE