Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraè tjedna: Kevin Durant

Mlada zvijezda Oklahoma City Thundera, Kevin Durant po prvi je puta osvojio nagradu za najboljeg igraèa tjedna prema glasovima èitatelja na našem forumu. Durant je odliènim igrama prošlog tjedna pomogao Thunderu da ostvari tri pobjede i jedan poraz.

Koliko je  dobro Durant igrao prošloga tjedna svjedoèi i podatak da ga je i službena internetska stranica NBA lige proglasila igraèem tjedna Zapadne konferencije dok je na Istoku najbolji bio Derrick Rose, mlada zvijezda Chicago Bullsa. Igraèi Oklahome ovaj su tjedan odigrali tri gostujuæe utakmice i jednu kod kuæe. Pobijedili su u tri utakmice, protiv Washington Wizardsa, Utah Jazza i Chicago Bullsa dok je Milwaukee u svojoj dvorani uspio zaustaviti Duranta i ekipu.

Washington Wizards – Oklahoma City Thunder 98-110

Oklahoma je poèetkom prošloga tjedna došla do pobjede protiv neuvjerljivih Wizardsa. Najbolji pojedinac utakmice bio je Kevin Durant koji je za 40 minuta igre ubacio 35 poena, uhvatio 11 skokova te podijelio 4 asistencije. Utakmica je bila vrlo neizvjesna tri èetvrtine, ali posljednju je dionicu igre Thunder dobio rezultatom 34-22 i time su osigurali pobjedu. Durant je od 35 koševa postigao 31 u prve tri èetvrtine te komentirao: “Mislim da bih trebao biti agresivniji. Promašio sam neke šuteve koje sam trebao pogoditi te sam odigrao koji nerezonski napad. Trudit æu se biti koncentriraniji ubuduæe.

Oklahoma City Thunder – Utah Jazz 87-86

Nakon gostovanja u glavnom gradu, Oklahoma se vraæa kuæi radi utakmice protiv Utah Jazza. Utakmica je bila vrlo neizvjesna i zadnji su napad imali Jazzeri. Šut Ronniea Pricea sa zvukom sirene odsjeo je na obruèu i Oklahoma je ostvarila novu pobjedu.Koliko je utakmica bila neizvjesna govori podatak da nijedna ekipa nije imala tijekom utakmice prednost veæu od 8 poena razlike. Treæu utakmicu za redom Durant je igrao toèno 40 minuta te je za to vrijeme ubacio 31 koš te statistiku nadopunio sa 8 skokova i 5 asistencija. Postigavši 31 poen Durant je izjednaèio rekord ekipe star 37 godina po broju utakmica za redom u kojima je jedan igraè zabio 30 i više koševa. Nakon ove utakmice Durant je bio izjednaèen sa Spencerom Haywoodom.

Milwaukee Bucks – Oklahoma City Thunder 103-97

Nakon pobjede nad Jazzerima, Oklahoma je otišla u (bivši) Ukiæev Milwaukee.  Oklahoma je bila blagi favorit, no Bucksi su ipak uspjeli prevladati još jednu izvrsnu utakmicu Duranta i ostvariti pobjedu. I ova je utakmica bila  nezivjesna te je riješena tek u produžetku kojeg Bucksi dobivaju rezulatom 15-9. Durant je ponovno postigao preko 30 poena, ovoga puta 31 te je time postao rekorder svoje ekipe po broju utakmica za redom sa 30 ili više poena. Uz to dodao je 5 skokova, 4 blokade ali i 7 izgubljenih lopti te niti jednu asistenciju.

Chicago Bulls – Oklahoma City Thunder 85-98

Nakon poraza koji je prekinuo seriju od 5 uzastopnih pobjeda, Oklahoma se vratila pobjedama u utakmici protiv Bullsa. I ovoga je puta Durant bio najbolji, ali nije uspio produžiti niz utakmica sa 30 i više poena na brojku 8. Postigao je 25 poena uz 8 skokova. Durant je imao veliku pomoæ u Russellu Westbrooku koji je postigao 29 poena. Oklahoma je tijekom utakmice gubila i 12 poena razlike, ali su nakon poluvremena izašli odluèniji na parket te treæu èetvrtinu nadigrali Bullse rezultatom 32-14.

Durant je s ove 4 utakmice osigurao svoju prvu nagradu za igraèa tjedna prema izboru naših èitatelja. Vrlo mu je blizu bio LeBron James dok su malo više u glasovanju zaostali Nate Robinson i David Lee.


Ukoliko želite da i Vaš glas vrijedi te odrediti tko æe slijedeæi tjedan odnijeti naslov igraèa tjedna, dovoljno je na forumu dati svoj glas za igraèa dana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE