Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraè tjedna: LeBron James

Nakon što je Tim Duncan prekinuo niz od dva uzastopna naslova najboljeg igraèa tjedna, LeBron James ponovno je zasjeo na vrh osvojivši najviše glasova naših forumaša. James je iza sebe ostavio Russella Westbrooka i ozljeðenog Chaunceya Billupsa.

LeBron je ovotjednim izvrsnim igrama zaslužio svoj 6. naslov za igraèa tjedna. Iza njega ostao je Westbrook, a da se s našim forumašima slažu i èelnici NBA lige pokazalo je proglašenje LeBrona i Westbrooka igraèima tjedna prema izboru službene internetske stranice NBA lige. LeBron je prošloga tjedna odigrao tri utakmice i u sve tri je briljirao odvevši svoje Cavalierse do sve tri pobjede, a niz pobjeda Cavsa sada iznosi 11 za redom, a lako je moguæe da æe se taj niz još nastaviti.

James je osvojio 47 glasova, a prvi pratitelj Westbrook sakupio je 29 glasova. Na treæem mjestu našao se Billups s 23 glasa dok je Chris Bosh s 20 glasova zauzeo èetvrto mjesto, a nitko od ostalih igraèa nije prikupio barem 20 glasova.

Cleveland Cavaliers – Memphis Grizzlies 105-89

U prvoj utakmici prošloga tjedna za Cavse u gosti su im došli mladi Grizzliesi. Cavsi su od poèetka utakmice preuzeli vodstvo te ga nisu ispuštali do kraja, a da nije bilo velikog opuštanja u posljednjog èetvrtini mogla ja razlika bili i mnogo veæa. LeBron je odigrao 37 minuta, a za to je vrijeme ostvario 22 poena, 15 asistencija i 6 skokova. U ovoj je utakmici ostvario svoj 19. double-double uèinak sezone, a s 15 asistencija izjednaèio je rekord karijere po broju asistencija na jednoj utakmici. Cavsi su prošlu utakmicu protiv Memphisa izgubili pa su se sada uspjeli osvetiti. “Bili smo svjesni da smo prošlu utakmicu izgubili od njih“, izjavio je najbolji igraè tjedna. “Željeli smo odigrati bolje nego prošli puta te smo ušli mnogo bolje u utakmicu s ciljem da pobjedimo.

Cleveland Cavaliers – Miami Heat 102-86

Dva dana nakon okršaja s Grizzliesima, došao je red na veliki okršaj izmeðu LeBrona i Dwyanea Wadea. Kao pobjednik izišao je LeBron èija je ekipa pobjedila, a koliko su Cavsi bili bolji govori i podatak da su svaku èetvrtinu dobili igraèi Clevelanda. LeBron je na parketu proveo 40 minuta a u to vrijeme postigao je 36 poena pogodivši 17 od 21 slobodnog bacanja, 8 asistencija i 7 skokova. Wade je zadržan na 24 poena, 9 asistencija i 6 izgubljenih lopti. “Malo smo pojaèali obranu“, odgovorio je LeBron na pitanje kako su uspjeli zaustaviti Wadea. “Pratili smo u kakvom je ritmu te ga ponekad udvajali ako je bilo potrebno.

Cleveland Cavaliers – New York Knicks 113-106

LeBron je ponovno pokazao da je veoma motiviran kada igra protiv Knicksa. James je nevjerojatno krenuo u utakmicu, a Cavsi su samo u prvoj èetvrini ostvarili prednost od 20 poena razlike, 44-24. Prvo poluvrijeme James je završio sa 35 poena èime je postavio novi rekord ekipe iz Clevelanda. Na kraju je njegova statistika iznosila 47 poena, po 8 skokova i asistencija te 5 ukradenih lopti èime je izjednaèio svoje rekord sezone. Pogodio je èak 6 trica, od èega je veæina bila korak ili dva iza linije za tri poena. Tijekom karijere, LeBron je imao nekoliko spektakularnih utakmica protiv Knicksa, ubacio im je 52, 50, 45 i sada 47 poena. “Nije to ništa osobno“, izjavio je LeBron nakon utakmice. “To je èisti posao, volio bih kada bih protiv svih ekipa postizao toliko poena.

Ukoliko želite da i Vaš glas vrijedi te odrediti tko æe slijedeæi tjedan odnijeti naslov igraèa tjedna, dovoljno je na forumu dati svoj glas za igraèa dana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE