Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraè tjedna: LeBron James

Igraèem tjedna protekloga tjedna proglašena je zvijezda Cleveland Cavaliersa LeBron James koji je prema glasovima èitatelja na našem forumu slavio ispred Chaunceya Billupsa, Stevea Nasha i Rodneya Stuckeya.

Zanimljivo prema procjeni službene stranice NBA lige najbolji igraè na istoku je bio proglašen Rodney Stuckey, dok je na zapadu slavio Deron Williams. LeBron je titulu zaslužio sa prosjekom od 36,7 koševa, 7,8 skokova i 6,5 asistencija po susretu. No popularni King ipak nije uspio svom klubu donijeti više od dvije pobjede u èetiri utakmice odigrane u proteklom tjednu.

Oklahoma City Thunder – Cleveland Cavaliers 89:102 (video)
44 koševa (16-29 iz igre), 7 skokova, 6 asistencija, 4 ukradene lopte, 1 blokada

Cavsi su upisali uvjerljivu pobjedu na gostovanju kod Thundera. Cavse su do nove pobjede predvodili LeBron James sa 44 koša (38 ih je ubacio u prve tri èetvrtine), uz 7 skokova i 6 asistencija, te Mo Willimas sa 22 koša (11 ih je ubacio  u posljednjoj èetvrtini), 4 skokova i isto toliko asistencija. U posljednjoj èetvrtini Williams je ubacio tri uzastopne trice, za to vrijeme domaæini nisu ubacili niti jedan koš. Domaæine je predvodio Kevin Durant sa 29 koševa, 5 skokova i 2 asistencije.

Nakon utakmice Lebron James je izjavio:  “U posljednjoj èetvrini smo definitivno odigrali jako dobro, osjeæali smo se izvrsno”.

Cleveland Cavaliers – Portland Trail Blazers 104:99 (video)
33 koševa (14-24 iz igre), 7 skokova, 7 asistencija, 1 ukradena lopta i 2 blokade

LeBron James i njegovi Cavaliersi su nakon dva uzastopna poraza od Houstona i Memphisa “morali” slaviti ispred svoje publike protiv talentiranih Blazersa. LeBron je Cavse predvodio sa 33 koševa, 7 skokova i isto toliko asistencija, dok su dvostruko-dvosturki uèinak upisali Shaquille O’Neal (14 koševa i 11 skokova) i Anderson Varjeao (22 koša i 10 skokova). Kod poražene ekipe je 23 koša upisao Brandon Roy, dok je koš manje dodao LaMarcus Aldridge.

Houston Rockets – Cleveland Cavaliers 95:85 (video)
Statistika: 27 koševa(8-21 iz igre), 6 skokova, 7 asistencija, 1 ukradena lopta i 1 blokada

Nakon juèerašnjeg poraza od Grizzliesa, Cavsi su upisali još jedan poraz, ovoga puta bili su bolji Rocketsi na domaæem terenu. Najzaslužniji za pobjedu Rocketsa bili su Aaron Brooks sa 27 koševa i 6 asistencija i Trevor Ariza sa 26 koševa i 5 skokova. U redovima Cavsa samo trojica igraèa ubacila je dvoznamenkasti broj koševa, a prednjaèio je LeBron James sa 27 koševa, 6 skokova i 7 asistencija.

Nakon utakmice Trevor Ariza je izjavio: “U prijašnjim utakmicama sam se muèio sa šutom, u zadnjih pet utakmica postotak šuta mi je bio 33,7%. Protiv Cavsa sam ubacio nekoliko otvorenih i bitnih šuteva koji su na kraju odluèili utakmicu”.

Memphis Grizzlies – Cleveland Cavaliers 111:109 (video)
43 koševa (14-29 iz igre), 13 skokova i 6 asistencija

Grizzliesi su na opæe iznenaðenje mnogih na domaæem terenu nakon produžetaka savladali Cavse. 20 sekundi prije kraja utakmice Lebron James je ubacio 2 koša za 100:98, da bi potom Rudy Gay izjednaèio. James je u samom finišu utakmice promašio šut za tricu, tako da je utakmica odluèena tek nakon produžetaka. Pobjedu domaæinima donio je Mike Conley koji je tri sekunde prije kraja ubacio 2 koša za konaènih 111:109. Domaæine su predvodili Zach Randolph sa 32 koša i 14 skokova, te Mayo sa 28 koševa, 5 skokova i isto toliko asistencija. Njihov ponajbolji igraè Rudy Gay, odigrao je prilièno lošu utakmicu, ubacio je 22 koša, uz loš šut iz igre 9:22. Cavse je predvodio Lebron James sa 43 koševa, 13 skokova i 6 asistencija.

Nakon utakmice trener Cavsa Mike Brown je izjavio: “Odigrali su puno bolju obranu od nas, zbog toga smo imali nekoliko izgubljenih lopti nakon kojih su Grizzliesi ostvarili nekoliko atraktivnih zakucavanja. Svaka pohvala domaæinima na dobro odigranoj obrani u drugom poluvremenu”.


Ukoliko želite da i Vaš glas vrijedi te odrediti tko æe slijedeæi tjedan odnijeti naslov igraèa tjedna, dovoljno je na forumu dati svoj glas za igraèa dana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE