Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraè tjedna: LeBron James

Neki bi rekli zar opet? Ali zapravo LeBron James veæ mjesec dana nije osvojio nagradu za igraèa tjedna, a ovaj tjedan je osim 4 pobjede koja je njegova momèad ostvarila i James igrao onako kako igra cijelu sezonu i zato je nagrada za najkorisnijeg igraèa veæ odavno u njegovim rukama.

U tjednu iza nas bilo je igraèa koji su takoðer igrali odlièno pa razlika u glasovima nije velika, ali još uvijek dovoljna za njegovu èak 8 nagradu u ovoj sezoni. James je na kraju skupio 29 bodova, a iz njega su ostali Carmelo Anthony sa 24, Aaron Brooks sa 21 i Amare Stoudemire sa 20 bodova. Zanimljivo je da su na službenoj stranici NBA lige za igraèe tjedna izabrani Paul Pierce i Paul Gasol.

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers 101:113

29 poena, 12 skokova i 12 asistencija je bio uèinak Jamesa na ovoj utakmici, i bio je to njegov èetvrti triple-double uèinak u sezoni i ukupno 28 u karijeri. 21 promjena vodstva i 10 izjednaèena govore da je utakmica bila dosta izjednaèena, meðutim u zadnjoj èetvrtini je James jednostavno prebacio u višu brzinu i odveo momèad do 53 pobjede u sezoni sa kojom njegova momèada trenutno predvode ligu u omjeru pobjeda i poraza (53-15). Mo Williams je za momèad Cavaliersa dodao 20 poena, a Antawn Jamison je dodao 15 poena i 10 skokova. Kod Pistonsa koji su izgubili 3 utakmicu u nizu i 10 od zadnjih 12, najbolji su bili Richard Hamilton sa 24 poena, Charlie Villanueva sa 16 te Tayshaun Prince sa 15 poena i 8 asistencija. Rodney Stuckey se još oporavlja, a Pistonsi su pokazali puno bolju igru nego što ih krasi u zadnje vrijeme, ali u kljuènim trenutcima na kraju utakmice ipak nisu uspjeli zaustaviti Jamesa koji je na kraju izjavio: “U zadnjoj èetvrtini smo pokazali našu igru, a to je vrijeme kad ja nastupam” te dodao da mu je osim pobjeðivanja najdraže ostvarivati triple-double uèinke.

Cleveland Cavaliers – Indiana Pacersa 99:94

32 poena, 9 skokova i 9 asistencija je ostvario LeBron James u 54 pobjedi svoje momèadi sa kojom je Cleveland osigurao Centralnu diviziju i time su postali prva momèad ove sezone koja je osigurala divizijski naslov. Pacersi koji su izgubili 13 od posljednjih 17 utakmica i koji su nastupili bez glavne zvijezde (Danny Granger je ostao u Indianapolisu nakon što je protiv Bobcatsa dobio lakat u glavu) su uspjeli u èetvrtoj èetvrtini smanjili zaostatak od 18 poena na samo 1, ali je opet James opet preuzeo stvari u svoje ruke i sa 6 poena, 2 blokade, 2 ukradene lopte i asistencijom u posljednje 4 minute odveo momèad do pobjede. Troy Murphy je predvodio momèad Pacersa sa 19 poena i 15  skokova, a James koji je u zadnjoj minuti atraktivno blokirao A.J. Pricea se pomaknuo na 4 mjesto po broju skokova u klupskoj povijesti, te je po 6 put uzastopno postigao 2,000 poena u sezoni. Evo što je izjavio o blokadi na kraju utakmice: “Poslao sam malenu poruku, a to je da svaki put kad ulaziš pod koš paziš na mene.”

Chicago Bulls – Cleveland Cavaliers 85:92

Ako James na kraju sezone odluèi napustiti Cleveland, navijaèi Bullsa æe ga sigurno doèekati ovacijama. U 12 pobjedi u posljednjih 13 susreta, James je ugradio 29 poena, 11 skokova i 7 asistencija i nakon ove utakmice je postao najmlaði igraè u povijesti koji je došao do 15,000 poena. “Roðen sam sa božjim darom i taj dar koristim da za sve što postižem u igri, nadam se da æu ostati zdravi i da æu nastaviti rušiti rekorde” izjavio je James o tom velikom ostvarenju. 13 od svojih 29 poena je postigao u zadnjoj èetvrtini (15,026 u karijeri), i time su Bullsima kod kojih su najbolji bili novaci Taj Gibson sa 20 poena i 13 skokova i James Johnson sa 16 poena (Derrick Rose, Luol Deng i Joakim Noah nisu nastupili) nanijeli 10 poraz u nizu. Treba naglasiti da je James rekord postigao sa 25 godina, 79 dana u svojoj 540 utakmici, a prijašnji rekorder Kobe Bryant je imao 27 godina i 136 dana kada je to ostvario.

Cleveland Cavaliers – Detroit Pistons 104:79

James je u ovoj utakmici postigao za njega skromne brojke (15 poena, 3 skoka, 7 asistencija), ali je 4 èetvrtinu proveo na klupi u lakoj pobjedi protiv Pistonsa. Osim 5 pobjeda u nizu (i 13 od zadnjih 14 utakmica), još dobrih vijesti je da je Zydrunas Ilgauskas slobodan da potpiše za Cavalierse, a evo što je o tome izjavilo James: “On je moj veliki prijatelj i odlièan timski igraè, i ja sam uzbuðen zbog moguænosti da potpiše za nas.” Za Cavse su dobro odigrali i Leon Powe sa 16 poena i 7 skokova, a J.J. Hickson je dodao 15 poena i 8 skokova. Kod Pistonsa koje su Cavaliersi po prvi put u proteklih 30 godina pobijedili 4-0 u sezoni najbolji je bio Jason Maxiell sa 16 poena i 9 skokova.

LeBron James je u proteklom tjednu bio na prosjeku od 26,2 poena, 8,7 skokova, 8,7 asistencija, 1,5 ukradenih lopti i 1,5 blokada po susretu i zasluženo je odnio titulu za igraèa tjedna.

Ukoliko želite da i Vaš glas vrijedi te odrediti tko æe slijedeæi tjedan odnijeti naslov igraèa tjedna, dovoljno je na forumu dati svoj glas za igraèa dana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE