Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraè tjedna: LeBron James

Zvijezda Cleveland Cavaliersov, LeBron James osvojio je svoju petu titulu igraèa tjedna po izboru naših forumaša. Ovaj tjedan je LeBron pobijedio sa rekordnih 58 glasova ispred Dwyanwa Wadea i Chaunceya Billupsa.

LeBron je bio imenovan i najboljim igraèem tjedna na istoku po izboru službene stranice NBA.com, dok je na zapadu titula pripala organizatoru Denvera, Chaunceyu Billupsu. LeBron je protekli tjedan u tri odigrane utakmice bio na prosjeku od 34 koševa, 7,7 skokova i 10,7 asistencija, a zanimljiv je podatak da je LeBron u sve tri odigrane utakmice bio imenovan i igraèem dana.

LeBron je slavio sa veæ spomenutih 58 glasova, dok je Dwyane Wade koji je jedini uz LeBrona bio tri puta na popisu za igraèa dana skupio 27 bodova. Slijedi Chauncey Billups sa 23, Kobe Bryant sa 12 i Dirk Nowitzki sa 11 glasova.

Cleveland Cavaliers – Oklahoma City Thunder 100-99
Cleveland je bez prvog organizatora igre Mo Williamsa dobio i Oklahoma City, no iznimno teško, 100-99. Kljuèni potez je za Cleveland napravio Daniel Gibson koji je pet sekundi prije kraja ubacio tricu za 98-97. LeBron James je bio prvo ime Clevelanda sa 37 poena, devet skokova i 12 asistencija, dok je Shaquille O’Neal ubacio 22 poena, rekord otkada je došao u Cleveland. Kevin Durant je bio najopasniji u napadu Oklahome sa 34 poena i deset skokova.

Cleveland Cavaliers – Los Angeles Lakers 93:87
U derbiju NBA lige najzaslužniji za pobjedu Cavsa bili su LeBron James sa 37 koševa i 9 asistencija, te J.J Hickson sa 11 koševa i 14 skokova. Veliki doprinos dao je i Anderson Varejao, ubacio je 11 koševa, uz to vrlo bitna slobodna bacanja u samoj završnici utakmice. Lakerse je predvodio Kobe Bryant sa 31 košem, ali jednostavno nije imao pomoæ suigraèa, Pau Gasol je ubacio 13 koševa, uz loš šut iz igre (5-14).

Nakon utakmice Pau Gasol je izjavio: “U zadnjim minutama sam odigrao vrlo loše, kada sam se i našao na otvorenom šutu jednostavno nisam imao hrabrosti da šutiram s obzirom na promašaje koje sam napravio tijekom utakmice.”

Cleveland Cavaliers – Toronto Raptors 108:100
Cavsi su izvrsno odigrali u segmentu napada, u prvom poluvremenu ubacili su èak 62 koša, obrana im je tokom cijele utakmice bila najlošiji segment igre, ali kada se utakmica lomila obranu su odigrali na vrlo visokom nivou. Cavse su predvodili LeBron James sa 28 koševa, 9 skokova i 11 asistencija i Mo Williams sa 22 koša i 10 asistencija.  Shaquille O`Neal je ubacio 16 koševa uz samo 3 promašaja (7-10), te je uspio zaustaviti ponajbolje strijelce Raptorsa, Turkoglua i Bargnanija (zajedno su ubacili samo 22 koša). Raptorse je predvodio Chris Bosh sa 21 košem i 10 skokova.

Nakon utakmice trener Cavsa Mike Brown je izjavio: “U napadu smo odigrali izvrsno, naroèito u prvom poluvremenu, obrana nam nije bila na razini dosadašnjih, ali smo je popravili u samom finishu utakmice.”

Ukoliko želite da i Vaš glas vrijedi te odrediti tko æe slijedeæi tjedan odnijeti naslov igraèa tjedna, dovoljno je na forumu dati svoj glas za igraèa dana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE