Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraè tjedna: LeBron James

Prošlosezonski MVP NBA lige, LeBron James prvi je puta ove sezone odnio naslov igraèa tjedna prema glasovima èitatelja našega portala. LeBron je odigrao èetiri odliène utakmice ovoga tjedna ubacivši u svakoj preko 30 poena.

Službeno proglašeni igraèi tjedna od strane NBA lige za ovaj tjedan su Kobe Bryant i LeBron James koji je osim naših èitatelja impresionirao i sve ostale struènjake koji prate NBA košarku. Cleveland Cavaliersi pobijedili su 3 do 4 utakmice ovoga tjedna a fantastièni LeBron prosjeèno je postizao 34,3 poena uz šut iz igre 58% te 5,8 skokova i 9,3 asistencija.

Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors 114-108

Prvu utakmicu tjedna Cavsi su igrali protiv neugodnih Warriorsa.  King James nije dopustio Warriorsima da ih pobjede na domaæem parketu ubacivši 31 poen uz šut 11-19 te podijelivši 12 asistencija za 39 minuta na parketu. LeBron je na ovoj utakmici imao veliku pomoæ u liku J.J. Hicksona koji je postigao 21 poena od èega èak 18 u prvom poluvremenu.

Washington Wizards – Cleveland Cavaliers 108-91

Nakon domaæe pobjede, Cavsi su otputovali u glavni grad SAD-a kako bi se suèelili s Wizardsima za koje je prvu utakmicu sezone odigrao Antawn Jamison. Oèekivala se pobjeda Cavsa, no Wizardsi su na krilima oporavljenoga Jamison ipak iznenadili favorizirane Cavse.  LeBron je odigrao odliènu utakmicu postigavši 34 poena i 9 asistencija, ali nije imao pomoæ suigraèa od kojih nitko nije zabio više od 10 poena. James je razlog poraza pronašao u izostanku Shaquillea O’Neala i borbenosti Wizardsa: “Cijelo su vrijeme napadali a u drugom su poluvremenu ubacili i neke šuteve koje su u prvom promašivali.  Pred kraj utakmice najviše se osjetio izostanak našeg prvog centra jer smo samo šutirali, nismo imali unutarnju igru a to su Wizardsi znali iskoristiti.

Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers 95-105

Cavsi se nakon poraza u Washingtonu sele u Indianapolis gdje pobjeðuju Pacerse s 10 poena razlike. Najviše zasluge za to ima LeBron James koji je postigao 40 poena uz 9 skokova i 7 asistencija za 38 minuta na parketu. Uz to, odigrao je dobru obranu na Dannyu Grangeru koji je postigao 19 poena uz loš šut 7-21.  Velik broj od 18 000 navijaèa poèeo je napuštati dvoranu kada je LeBron ubacio tricu 58 sekundi prije kraja i time zapeèatio pobjedu. James se za pobjedu zahvalio i suigraèima: “Znam da ne mogu sve sam. Imam odliène suigraèe koji su uz mene svaku veèer.

Cleveland Cavaliers – Philadelphia 76ers 97-91

Nakon dvije gostujuæe utakmica Cavsi se vraæaju kuæi i pred 20 000 gledatelja pobjeðuju 76erse 97-91. Ponovno je glavno ime susreta bio LeBron James koji je u statistiku upisao 32 koša, 9 asistencija i 7 skokova. Cavsi su pobjedu osigurali u posljednjoj èetvrtini u kojoj su odliènom obranom limitirali 76erse na samo 10 poena. Na pitanje novinara kako svaku veèer igra odliène utakmice James je odgovorio: “Gledam mnogo svojih utakmica i sam sebe kritiziram. Tako nastojim poboljšati svoju igru.

U našem glasovanju u kojem mogu sudjelovati svi èitatelji portala LeBron je odnio pobjedu s 24 glasa. Iza njega ostao je Dirk Nowitzki s 19 poena a njih slijede Paul Pierce, Carmelo Anthony i Kevin Durant s po 12 glasova.

Ukoliko želite da i Vaš glas vrijedi te odrediti tko æe slijedeæi tjedan odnijeti naslov igraèa tjedna, dovoljno je na forumu dati svoj glas za igraèa dana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE