Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraè tjedna: Rodrigue Beaubois

Možda glavno pitanje koje se nameæe kada se proèita tko je osvojio nagradu za igraèa tjedna je – Tko je Rodrigue Beaubois. On je Francuski košarkaš koji je ove sezone izabran kao 25. izbor na draftu od strane Oklahoma City Thundera i koji je odmah razmjenjen u Dallas Maverickse. Igra na poziciji razigravaèa, na terenu provodi nešto manje od 13 minuta i postiže 7,3 poena.

U proteklom tjednu njegov klub je ostvario 2 pobjede i 2 poraza, a on  je odigrao utakmicu karijere protiv Golden State Warriorsa. Beaubois je u proteklom tjednu skupio 24 boda, a iza njega su ostali D.Granger sa 17 bodova, R.Rondo, A.Stoudemire i D.Wade su skupili 15 bodova, L.James i J.Kidd su tjedan završili sa 14 bodova, dok je Craig Smith koji je takoðer imao utakmicu karijere u proteklom tjednu skupio 13 bodova. Još treba spomenuti da su na službenoj stranici NBA lige za igraèe tjedna izabrani Dwyane Wade i Manu Ginobili.

New Orleans Hornets – Dallas Mavericks 115:99
(Beaubois  9p, 1a)

Dallas Mavericks – Los Angeles Clippers 106:96
(Beaubois 10p, 3sk, 1st)

Portland Trail Blazers – Dallas Mavericks 101:89
(Beaubois – bez uèinka)

Golden State Warriors – Dallas Mavericks 90:111

Nakon utakmice protiv Blazersa u kojoj je bio bez uèinka, Rodrigue Beaubois je protiv Warriorsa odigrao utakmicu karijere (40 poena, 8 skokova, 3 blokade, 9 trica). Njegov osobni rekord do te utakmice je bio 24 poena, i sa ovom utakmicom je pokazao da zaslužuje više od 13 minuta po susretu. Poslije susreta je izjavio: “Osjeæao sam se odlièno, imao sam osjeæaj da ne mogu promašiti.”

Mavericksi u zadnje vrijeme igraju loše (izgubili su 4 od posljednjih 6 utakmica), i ova pobjeda im puno znaèi u borbi za 2 mjestu u Zapadnoj konferenciji. Trener Mavsa Rick Carlisle je izjavio da je ova utakmica bila kao stvorena da Beaubois pokaže šta može, a trener Warriorsa Don Nelson je bio posebno impresioniran igrom mladog razigravaèa: “Beaubois je odigrao fantastiènu utakmicu, bilo je svejedno igramo li obranu ili ne jer je sve pogaðao, nisam oèekivao da æe pogoditi 9 trica, nevjerojatno.”

Rodrigue Beaubois je u proteklom tjednu bio na prosjeku od 15 poena i 3 skokova, i s(p)retno je odnio titulu za igraèa tjedna.

Ukoliko želite da i Vaš glas vrijedi te odrediti tko æe slijedeæi tjedan odnijeti naslov igraèa tjedna, dovoljno je na forumu dati svoj glas za igraèa dana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE