Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraè tjedna: Stephen Curry

U posljednjem produženom tjednu regularnog dijela NBA lige, za igraèa tjedna izabran je Stephen Curry iz Golden State Warriorsa. Curry je odigrao odlièno i pokazao je da Tyreke Evans ima ozbiljnu konkurenciju za novaka godine. Njegova momèad je od šest odigranih susreta 3 slavila  puta, a on je osvojio 41 bod na našem forumu. Iza njega su ostali Deron Williams sa 24 boda, Amare Stoudemire sa 19 bodova i Derrick Rose sa 18 bodova.  Na službenoj stranici NBA lige za igraèe tjedna su izabrani Dwight Howard i Dirk Nowitzki.

Washington Wizards – Golden State Warriors 112:94

U susretu dvije momèadi koje su daleko od borbe za doigravanje, bolji su bili domaæi Wizardsi i tako su sprijeèili trenera Warriorsa, Dona Nelsona da postane prvi trener po broju pobjeda u povijesti. Kod pobjednika najbolje su odigrali Nick Young sa rekordom sezone (29 poena), i JaVale McGee sa rekordom karijere (25 poena, 15 skokova). Curry je bio najbolji kod gostujuæe momèadi sa 27 poena, a evo što je izjavio o utakmici: “Mislili smo da imamo dobar zalet nakon odliène pobjede protiv Toronta, meðutim oni su odmah skoèili na nas i nismo imali šanse.”

Minnesota Timberwolves – Golden State Warriors 107:116

Pobjedom protiv Timberwolvesa, trener Warriorsa Don Nelson je postao trener sa najviše pobjeda u povijesti (1,333), a zanimljivo je spomenuti da on nema osvojen niti jedan naslov usprkos tolikom broju pobjeda. Kod pobjednièke momèadi najbolji su bili Anthony Tolliver sa 34 poena, a Stephen Curry je utakmicu završio sa 27 poena, 8 skokova, 14 asistencija i 7 ukradenih lopti, te je o rekordu svog trenera rekao sljedeæe: “Za nas je velika stvar što je naš trener ostvario rekord, to je naša finalna utakmica u doigravanju.”

Los Angeles Clippers – Golden State Warriors 107:104
Clippersi su izgubili 7 utakmica u nizu, ali protiv Warriorsa koji su u dobroj formi na kraju sezone su odigrali èvrsto i u napetoj završnici su uspjeli prekinuti negativni niz rezultata i slaviti rezultatom 107:104. Kod pobjednika najbolji su bili Chris Kaman sa 27 poena i 10 skokova, te Baron Davis sa 21 poenom. Kod Warriorsa najbolji je opet bio Curry sa 29 poena i 9 skokova. “Duplirali su me veæinu vremena, ali su tu Anthony i Reggie napravili dobar posao, ja ne trebam zabijati da bih bio uèinkovit. Ako navuèem igraèe na sebe da ostali mogu šutirati, onda ja radim ono za što sam zadužen. Meðutim, veèeras to ipak nije bilo dovoljno,” izjavio je Curry nakon utakmice.

Golden State Warriors – Oklahoma City Thunder 117:120

Niti 40 poena Kevina Duranta, ni vodstvo od 20 poena nije bilo dovoljno momèadi Thundera da izbjegnu poraz i susret sa Lakersima u prvom krugu doigravanju u Zapadnoj konferenciji. Monta Ellis se vratio u momèad Warriorsa, a Warriorsi su ponovno pokazali da su u dobroj formi na kraju sezone. Ellis je postigao 27 poena, a Curry je završio utakmicu sa 25 poena, 7 skokova i 7 asistencija. Pomoæni trener Warriorsa koji je vodio momèad na ovoj utakmici je izjavio: “Kako smo krenuli u ovu utakmicu, izgledalo je da æe to biti jedna od onih noæi. Ali jedan dio utakmice smo odigrali za niskom petorkom I oni su otvorili parket i tu smo se vratili u utakmicu i pobijedili.”

Golden State Warriors – Utah Jazz 94:103

Warriorsi ipak nisu uspjeli pobijediti još jednog sudionika doigravanja u Zapadnoj konferenciji, u ovoj utakmici su bez veæih problema poraženi od Jazzera koji su skupo platili ovu pobjedu. Naime na utakmici se ozlijedio Carlos Boozer i veliko je pitanje hoæe li biti spreman za doigravanje. Mehmet Okur je postigao 23 poena, a Paul Millsap je uhvatio èak 24 skoka kod pobjednika, dok su kod poraženih nitko nije posebno istaknuo (Curry je utakmicu završio sa 17 poena, a imao je i 5 skokova i 6 asistencija).

Portland Trail Blazers – Golden State Warriors 116:122

U posljednjoj utakmici ove sezone za Warriorse, ratnici su pobijedili ozljedama izmuèenu momèad Blazersa i tako su pobjedom završili ovu neuspješnu sezonu za njih. Curry je ponovno odigrao odliènu utakmicu (42 poena, 9 skokova, 8 asistencija), i tako je istaknuo ozbiljnu kandidaturu za novaka godine.

Stephen Curry je u proteklom tjednu bio na prosjeku od 27,8 poena, 6,5 skokova, 7,1 asistencija i 2,8 ukradene lopte po susretu i zasluženo su odnijeli titulu za igraèa tjedna.

U ovoj sezoni na našem forumu ukupno 15 igraèa je osvajalo nagrade za igraèa tjedna, najviše nagrada je uvjerljivo odnio LeBron James (8), dok su Kevin Durant i Dwyane Wade osvojili po dvije nagrade. Ostalih 12 igraèa je tu nagradu osvajalo po jedan put.

LeBron James – 8
Dwyane Wade – 2
Kevin Durant – 2
Carmelo Anthony – 1
Dirk Nowitzki – 1
Brandon Jennings – 1
Dwight Howard – 1
Jason Kidd – 1
Zach Randolph – 1
Tim Duncan – 1
Russell Westbrook – 1
Andrew Bogut – 1
Tyreke Evans – 1
Rodrigue Beaubois – 1
Stephen Curry – 1

Latest Posts

NE PROPUSTITE