Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraè tjedna: Tim Duncan

Nakon dvotjedne dominacije LeBrona Jamesa, naslov najboljeg igraèa tjedna prema izboru èitatelja na forumu odnio je Tim Duncan koji je protekloga tjedna odigrao jednu briljantnu utakmicu te dvije vrlo dobre.

Iako je službena internetska stranica NBA lige igraèima tjedna proglasila Kevina Duranta i Chrisa Bosha, naši forumaši odluèili su svoje glasove dati zvijezdi San Antonio Spursa koja je svoju ekipu vodila do 2 pobjede i 1 poraza u prošlome tjednu. Duncan je tjedan otvorio utakmicom u kojoj je ostvario rekord karijere dok je u ostale dvije bio na svome prosjeku sezone od oko 19 koševa i 10 skokova.

Duncan je slavio s 25 glasova, dok su iza njega ostali Andre Miller s 21, Kevin Durant sa 17, David Lee sa 16 te Paul Millsap sa 15 glasova.

San Antonio Spurs – Atlanta Hawks 105-90

Prva utakmica tjedna za Spurse bila je teški dvoboj protiv odliènih Atlanta Hawksa. No Spursi su veæ u prvome poluvremenu pokazali tko je gazda u dvorištu te su prvu polovicu utakmice dobili rezultatom 66-44. Nakon toga rutinski su priveli utakmicu kraju kako bi prekinuli niz od 3 uzastopna poraza kod kuæe. Najveæi doprinos pobjedi dao je Duncan koji je ostvario uèinak od 21 poena i velikih 27 skokova, što mu je rekord karijere. Šuterski nije bio raspoložen (šut 5-20), ali je sa linije slobodnih bacanja bio miran pogodivši 11 šuteva od isto toliko pokušaja. “Pokušavamo uhvatiti neki niz pobjeda“, izjavio je naš igraè tjedna nakon utakmice u kojoj je ostvario 20. utakmicu karijere s 20 ili više koševa i skokova. “Svaka je utakmica vrlo važna za nas pa moramo što više pobjeðivati.

San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies 104-97

Spursi su utakmicu protiv mladih Grizzliesa morali igrati bez svog prvog organizatora, Tonya Parkera koji je u prošloj utakmici iskrenuo gležanj te se ne zna koliko æe dugo izbivati s parketa. U takvoj situaciji veæu je odgovornost morao preuzeti Duncan koji je bio najuèinkovitiji igraè svoje ekipe s 19 poena, 9 skokova i 7 asistencija za 33 minute na parketu. Veliku pomoæ imao je u Georgeu Hillu koji je uskoèio na mjesto razigravaèa umjesto ozljeðenog Parkera te postigao 18 poena uz 5 asistencija. Najbolji kod poraženih bio je O.J. Mayo s 28 poena uz odlièan šut 12-19.

San Antonio Spurs – Denver Nuggets 89-103

Nakon dvije domaæe pobjede Spursi su se nadali kako æe nastaviti taj niz protiv Denvera koji igra bez svog najboljeg igraèa i najboljeg strijelca lige Carmela Anthonya. No Nuggetsi su vrlo borbeni te su nakon vodstva Spursa u prvoj èetvrtini preuzeli utakmicu u svoje ruke te nisu dopustili Spursima niti da doðu u priliku izjednaèiti ili povesti na utakmici. Tim Duncan ostvario je double-double uèinak od 16 poena i 10 skokova, a ponovno je veliku pomoæ imao u Hillu koji je bio najuèinkovitiji igraè svoje ekipe sa 17 poena. No njih dvojica nisu mogli zaustaviti Chaunceya Billupsa i Kenyona Martina koji su postigli 25, odnosno 27 poena.

Ukoliko želite da i Vaš glas vrijedi te odrediti tko æe slijedeæi tjedan odnijeti naslov igraèa tjedna, dovoljno je na forumu dati svoj glas za igraèa dana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE