Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraè tjedna: Tyreke Evans

Tyreke Evans je u proteklom tjednu opet pokazao zašto æe najvjerojatnije biti izabran za najboljeg novaka godine. Iako je njegova momèad imala omjer od 2 pobjede i 2 poraza, Evans je odigrao odlièno i na dobrom je putu da se pridruži Oscaru Robertsonu, LeBronu Jamesu i Michaelu Jordanu kao jedinim igraèima koji su u svojoj prvoj sezoni u ligi ostvarivali 20 poena, 5 skokova i 5 asistencija u prosjeku. Evans je osvojio 36 bodova na našem forumu, dok su iza njega ostali Brandon Roy sa 24 i Luis Scola sa 23 boda.

Portland Trail Blazers – Sacramento Kings 88:81

16 utakmica prije kraja regularnog dijela sezone momèad Portlanda se bori za svaku pobjedu da bi osigurali doigravanje (trenutno s nalaze na 8 mjestu u zapadnoj konferenciji). Mlada momèad Sacramenta je pružila dostojan otpor i Blazersi su tek kod rezultata 74:74 uspjeli slomiti otpor protivnika i slaviti petu uzastopnu pobjedu protiv Kingsa. Najbolji kod Blazersa su bili Brandon Roy sa 19 poena i 8 skokova, te Andre Miller i Nicolas Batum sa po 14 poena. Kod Kingsa koji su izgubili treæu utakmicu u nizu najbolji su bili Tyreke Evans sa 18 poena i Carl Landry sa 17 poena i 8 skokova. “Još jedna utakmica protiv kvalitetne momèadi u kojoj smo imali šansu za pobjedu ali smo zabrljali” izjavio je trener Kingsa Paul Westphal dok je Carl Landry vjerojatno dao toènu dijagnozu problema Kingsa izjavom: “Napredujemo i samo trebamo nauèiti igrati zajedno.”

Sacramento Kings – Toronto Raptors 113:90

U noæi kad su Sacramento Kingsi krenuli u kampanju da ga se proglasi novakom godine Tyreke Evans je odigrao najbolju utakmicu sezone i samo potvrdio da je on glavni kandidat za tu nagradu. Evans je ostvario prvi triple-double u karijeri (19 poena, 10 skokova i 10 asistencija) i vodio je svoju momèad do pobjede protiv Toronto Raptorsa. “Ne vidim nikoga tko bi mu mogao konkurirati ako se pogleda kompletna sezona” izjavio je trener Kingsa i priljuèio se lobiranju isto kao i navijaèi koji su dobar dio utakmice skandirali “ROY!” Francisco Garcia je na dodavanje Evansa postigao koš 1:34 prije kraja utakmice i to je bila asistencija koja je Evansu nedostajala za triple-double i on je odmah napustio igru praæen gromoglasnim pljeskom sa tribina. Posljednji igraè u klupskoj povijesti koji je u svojoj prvoj sezoni ostvario triple-double bio je Norm Van Lier daleke 1969 godine. “Ovaj triple-double je bio poseban za mene jer je bio prvi u mojoj karijeri” izjavio je Evans nakon utakmice i dodao: “Trener je rekao da æe me izvaditi iz igre nakon sljedeæe akcije i ja i Cisco smo odigrali akciju sa treninga te je on pogodio nešto što uvijek pogaða na treningu.”

Sacramento Kings – Portland Trail Blazers 94:110

Drugi put u tjedan dana su Kingsi poraženi od Blazersa koji nakon povratka Brandona Roya igraju odlièno. Kod Blazersa su najbolji bili Roy sa 28 poena i LaMarcus Aldridge sa 18, dok su kod Kingsa najbolji bili Landry sa 18 i Garcia sa 17 poena. “On igra u svom ritmu, All-Star je i to je ono kako on igra” izjavio je Evans nakon što ga je Roy zaustavio na samo 10 poena i 10 skokova u utakmici, ali Kingsi mogu biti zadovoljni razvojem Evansa i mogu se nadati da æe Evans donijeti isti preporod klubu kakav je Roy donio Portlandu (najbolji novak u sezoni 2006/07, klub je od njegovog dolaska jedan od najboljih na zapadu).

Sacramento Kings – Minnesota Timberwolves 114:110

U dvoboju momèadi sa lošim omjerima i puno mladih igraèa bolji su bili Kingsi, a Evans je odigrao još jednu odliènu utakmicu i samo mu je skok nedostajao na novi triple-double. Utakmicu je završio sa 29 poena, 9 skokova i 11 asistencija i bio je naravno najbolji kod Kingsa koji su ostvarili 23 pobjedu sezone. Najveæa napetost na utakmici je bila hoæe li Evans uhvatiti još jedan skok za triple-double ali nije uspio prije nego što ga je trener povukao iz igre 6:04 minuta prije kraja utakmice. “Znao sam da sam blizu, trener me ostavio malo duže nego što je trebao u igri, bio sam agresivan i iako nisam uspio zadovoljan sam” izjavio je Evans nakon utakmice a evo što je izjavio trener Minnesote: “Pokušali smo zaustaviti Evansa ali je bio predobar, kad je poèeo pogaðati šuteve to je bio kraj naših nadanja.” Za kraj možemo spomenuti i izjavu trenera Wesphala koja možda i najbolje opisuje ovaj odlièni tjedan koji je imao Tyreke Evans: “Veèeras je bio fantastièan, krenuo je pomalo usporeno ali kada smo u par napada zaustavili protivnika Evans je krenuo i bio je nezaustavljiv, nije molio da uðe natrag u igru da napravi triple-double ali mislim da æe ih napraviti zaista puno u buduænosti.”

Tyreke Evans je u proteklom tjednu bio na prosjeku od 19 poena, 8 asistencija, 9 skokova i 1 ukradene lopte po susretu i zasluženo je odnio titulu za igraèa tjedna.

Ukoliko želite da i Vaš glas vrijedi te odrediti tko æe slijedeæi tjedan odnijeti naslov igraèa tjedna, dovoljno je na forumu dati svoj glas za igraèa dana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE