Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraè tjedna: Zach Randolph

Najbolji igraè prošloga tjedna NBA lige prema izboru posjetitelja našega foruma je igraè Memphis Grizzliesa Zach Randolph koji je tjedan zapoèeo nešto lošijom utakmicom, no nakon toga je odigrao dvije vrhunske utakmice koje su mu donijele naslov igraèa tjedna.

Službena stranica NBA lige igraèima tjedna proglasila je dvije superzvijezde, Kobe Bryant najbolji je igraè Zapada a Dwight Howard Istoka. No naši su se èitatelji odredili za Zacha Randolpha koji je ovoga tjedna odigrao tri utakmice u kojima su njegovi Grizzliesi ostvarili dvije pobjede, protiv Denvera i Indiane dok je Atlanta ipak bila prejaka na domaæem terenu.

Atlanta Hawks – Memphis Grizzlies 110-97

Poèetak tjedna Memphis je obilježio porazom u Atlanti. Ovo je oèekivana pobjeda Atlante koja kod kuæe rijetko gubi. Randolph nije bio previše raspoložen da igru, ali ipak je uspio ostvariti double-double uèinak od 10 poena i 10 koševa za 31 minutu na parketu. Zanimljivo je da je Randolph ušao u utakmicu kao najbolji po broju skokova u napadu (op.a. 4.7 napadaèkih skokova u napadu) ali na ovoj utakmice sve skokove ostvario je u obrani. Razloge poraza treba pronaæi i u èinjenici da je Atlanta odigrala vrlo dobru obranu ne dopustivši niti jednom od startera Memphisa da zabije preko 15 poena.

Memphis Grizzlies – Indiana Pacers 107-94

Memphis je kod kuæe vrlo neugodna ekipa a to su i pokazali protiv Pacersa. Randolph je odigrao vrlo dobru utakmicu postigavši 26 poena i 16 skokova za 41 minutu provedenu na parketu. Uz to, ubilježio je i tri blokade. Grizzliese je do pobjede uz Randolpha vpdio i Španjolac Marc Gasol ubacivši 17 skokova i uhvativši 14 skokova. Prošlu utakmicu nitko iz poèetne petorke Memphisa nije ubacio preko 15 poena dok su u ovoj pobjedi svi ubacili preko 15, a predvodio ih je naš igraè tjedna Zach Randolph.

Memphis Grizzlies – Denver Nuggets 102-96

Nakon pobjede protiv Pacersa Memphis je tražio pobjedu i protiv Nuggetsa iako je rijetko tko to oèekivao. Da naprave veliko iznenaðenje pobrinuo se tko drugi nego Zach Randolph. Za 43 minuta na parketu izjednaèio je svoj rekord po broju koševa ove sezone, 32 te je postavio svoj rekord karijere u broj skokova koji sada iznosi 24. Od tih 24 skoka, èak ih je 9 skokova u napadu. Randolphovu dominaciju prikazuje i podatak da je od 16 posljednjih koševa u posljednjoj èetvrtini on zabio 10. Nakon utakmice Randolph je kratko prokomentirao: “Stisli su nas, no nismo se predavali i na kraju smo izvukli pobjedu. Danas sam se doista dobro osjeæao i pokušavao biti agresivan na oba kraja terena. Sigurno je da nam ovakve pobjede podižu samopouzdanje. Carmelo je zabio nekoliko velikih šuteva ali nismo se predavali. Osjeæam da smo uigrani, deèki znaju što ja želim i ja znam što oni žele.

Prvi pratitelji u utrci za igraèem tjedna prema izboru naših èitatelja bili su Chris Paul, Pau Gasol i Derron Williams.


Ukoliko želite da i Vaš glas vrijedi te odrediti tko æe slijedeæi tjedan odnijeti naslov igraèa tjedna, dovoljno je na forumu dati svoj glas za igraèa dana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE