Igrači Cavaliersa razočarani odlaskom Kendricka Perkinsa

Prije početka ove sezone Cavaliersi su odlučili ne potpisati veterana Kendricka Perkinsa. Odlučili su se za nešto skuplju opciju dovevši mlađeg i talentiranijeg igrača Sashu Kauna.

Kaun je bio izabran kao 56. pick na draftu od strane SuperSonicsa. Nedugo nakon toga je poslan u Cleveland gdje i nije proveo puno vremena. Te iste godine otišao je u CSKA Moskvu. Igrao je po Europi do 2015. kada je potpisao već spomenuti ugovor s Cavsima.

Od tada Kaun je odigrao svega 14 utakmica što znači da zarađuje 2 milijuna po sezoni za sjedenje na klupi. Taj potez Cavaliersa je uzrujao njihove igrača koji se nikako ne slažu s tom odlukom. Perkins je bio emocionalni vođa, veteran koji je imao iskustva s igranjem u velikim timovima što se igračima sviđalo. Igrači bi trebali prihvatiti činjenicu da je Perkins otišao, ali razloga za brigu ima.

Perkins nije imao neke impresivne brojke u Clevelandu. provodio je u prosjeku svega 4 minute na terenu i zabijao 1,3 koša. Nije briljirao ni u obrani što bi trebala biti njegova jača strana sa samo 1,1 skokom i 0,4 blokirana šuta po utakmici.

Sasha Kaun, koliko god to zvuči nemoguće, ima gore brojke od onih koje je imao Perkins u Clevelandu. Provodi manje vremena na parketu 3,5 minuta i u prosjeku zabije manje od koša po utakmici Kaun ima više potencijala u napadu i mogao bi proraditi dok se prilagodi ligi. Jedina stvar koja ide u prilog Kaunu jest ta da Perkins ne zna igrati u napadu, a s godinama on počinje gubiti okretnost i postaje sve gori u obrani.

Sagledavši sve Cleveland bi bolje prošao s Perkinsom koji bi ih koštao manje, a donio bi im svoje iskustvo kojeg ima puno više od Kauna. Na izbor Clevelanda je sigurno utjecao i Tristan Thompson koji je odbijao potpisati ugovor sve do samog početka sezone. Ni jedan ni drugi nisu neki igrači pa zato ovaj izbor i nije mogao previše utjecati na igru Cavsa koji su trenutno na vrhu istoče konferencije s omjerom 43-17.