Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igrači Cavaliersa razočarani odlaskom Kendricka Perkinsa

Prije početka ove sezone Cavaliersi su odlučili ne potpisati veterana Kendricka Perkinsa. Odlučili su se za nešto skuplju opciju dovevši mlađeg i talentiranijeg igrača Sashu Kauna.

Kaun je bio izabran kao 56. pick na draftu od strane SuperSonicsa. Nedugo nakon toga je poslan u Cleveland gdje i nije proveo puno vremena. Te iste godine otišao je u CSKA Moskvu. Igrao je po Europi do 2015. kada je potpisao već spomenuti ugovor s Cavsima.

Od tada Kaun je odigrao svega 14 utakmica što znači da zarađuje 2 milijuna po sezoni za sjedenje na klupi. Taj potez Cavaliersa je uzrujao njihove igrača koji se nikako ne slažu s tom odlukom. Perkins je bio emocionalni vođa, veteran koji je imao iskustva s igranjem u velikim timovima što se igračima sviđalo. Igrači bi trebali prihvatiti činjenicu da je Perkins otišao, ali razloga za brigu ima.

Perkins nije imao neke impresivne brojke u Clevelandu. provodio je u prosjeku svega 4 minute na terenu i zabijao 1,3 koša. Nije briljirao ni u obrani što bi trebala biti njegova jača strana sa samo 1,1 skokom i 0,4 blokirana šuta po utakmici.

Sasha Kaun, koliko god to zvuči nemoguće, ima gore brojke od onih koje je imao Perkins u Clevelandu. Provodi manje vremena na parketu 3,5 minuta i u prosjeku zabije manje od koša po utakmici Kaun ima više potencijala u napadu i mogao bi proraditi dok se prilagodi ligi. Jedina stvar koja ide u prilog Kaunu jest ta da Perkins ne zna igrati u napadu, a s godinama on počinje gubiti okretnost i postaje sve gori u obrani.

Sagledavši sve Cleveland bi bolje prošao s Perkinsom koji bi ih koštao manje, a donio bi im svoje iskustvo kojeg ima puno više od Kauna. Na izbor Clevelanda je sigurno utjecao i Tristan Thompson koji je odbijao potpisati ugovor sve do samog početka sezone. Ni jedan ni drugi nisu neki igrači pa zato ovaj izbor i nije mogao previše utjecati na igru Cavsa koji su trenutno na vrhu istoče konferencije s omjerom 43-17.

Latest Posts

NE PROPUSTITE