Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igrači i treneri o jučerašnjoj kraćoj utakmici

U jučerašnjoj predsezonskoj utakmici između Boston Celticsa i Brooklyn Nets pobjedu su odnijeli Celticsi rezultatom 95-90. Ova utakmica je po svemu bila normalna predsezonska, osim u trajanju. U eksperimentalnoj utakmici jedna je četvrtina trajala 11 minuta umjesto uobičajenih 12. Prije samog početka 44-minutne utakmice, svoje su mišljenje o njoj dali treneri obiju momčadi.

„Za mene se ništa ne mijenja“, rekao je Lionel Hollins, trener Netsa i dodao: „Promjenu će osjetiti igrači koji počinju s klupe. Ako Joe Johnson igra 35 minuta u 48-minutnoj utakmici, on će igrati 35 minuta u 44-minutnoj utakmici. To samo znači da će igrači s klupe imati četiri minute manje. Jednominutno skraćivanje četvrtine će više osjetiti igrači s klupe nego starteri.“

Hollins je izjavio kako ljudi s televizije imaju pozitivno mišljenje o ovome, treneri također, a NBA liga je voljna razmisliti o tome. Smatra kako bi skraćene utakmice trebale biti odigrani i u D-Ligi, ali i još u nekim predsezonskim utakmicama.

„Što se mene tiče, ovo nije loša stvar. Nemam problem s 48 minuta, ali ako misle kako će se na ovaj način malo više zaštititi igrači i kako odgovara TV prijenosu, neka tako bude“, zaključio je trener Netsa.

Pošto je ovo predsezonska utakmica, trener Celticsa, Brad Stevens, smatra kako se veliki zaključci ne mogu izvući iz ove utakmice. „U predsezoni imamo drugačije posložene rotacije i toga ćemo se držati bez obzira na trajanje utakmice. Veselim se kako će ovo izgledati“, dodao je Stevens.

Nakon završetka utakmice Joe Johnson, igrač Netsa, je priznao kako nije uočio nikakvu razliku: „Mislim da je za mene bilo više manje sve isto. Ako igraš isti broj minuta, nema razlike.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE