Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraèi mjeseca: LeBron James i Carmelo Anthony

Prvi strijelci Cleveland Cavaliersa i Denver Nuggetsa, LeBron James i Carmelo Anthony imenovani su igraèima mjeseca, svaki u svojoj konferenciji, James na Istoku, a Anthony na Zapadu.

LeBron James predvodio je Istok sa 29.2 poena po utakmici,  bio drugi na listi asistencija sa 8.0 po utakmici te pritom još dodao 6.7 skokova u prosjeku. Zahvaljujuæi njemu Cavaliesi su krenuli startom 12-5 i nastavljaju udarnim ritmom. James je pritom i jedan od samo dvojice koji su upisali triple-double ove sezone, uz Rafera Alstona, a taj uèinak ostvario je u utakmici protiv Toronta sa 23 koša, 11 skokova i 12 asistencija. U prvoj utakmici sezone sa postignutim 7. košem postao je najmlaðim igraèem koji je zabio 13,000 poena u karijeri. Veæ je biran za igraèa tjedna, zahvaljujuæi prosjeku od 34.3 poena i uspješnom guranju Cavsa sa omjerom 3-1 u istom tjednu.

Carmelo Anthony vodio je Nuggetse takoðer do 12-5 omjera na startu sezone sa 31.0 poena po utakmici što ga stavlja na èelo ljestvice strijelaca, te je uz to dodao još po 6 skokova 3.5 asistencije i 1.5 ukradene lopte u prosjeku. U prvih 17 utakmica svaki je put zabio preko 20 poena i postavio novi rekord Denver Nuggetsa kojeg je prije držao Alex English sa 14 zaredom. Rekord karijere srušio je sa 50 poena 27. studenog te se pridružio još samo šestorici Nuggetsa koji su to uspjeli. Takoðer je bio nagraðivan nagradom za igraèa tjedna jer je vodio svoje Nuggetse sa omjerom 3-0 na startu lige te je u sve prve tri utakmice zabio najmanje 30 poena što je uspjelo samo veæ spomenutoj legendi Nuggetsa, Alexu Englishu.

Drugi kandidati za ovo priznanje bili su Josh Smith (Atlanta), Dirk Nowitzki (Dallas), Monta Ellis (Golden State), Dwyane Wade (Miami), Kevin Durant (Oklahoma City), Dwight Howard (Orlando) te Steve Nash (Phoenix), no James i Anthony su jednosatvno bili nenadmašivi prošlih mjesec dana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE