Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraèi odbili ponudu vlasnika, sezona okonèana?

Sindikat igraèa NBA lige odbio je u ponedjeljak ponudu vlasnika klubova i na taj naèin doveo sezonu u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta na rub otkazivanja.

Igraèki predstavnici svih klubova lige okupili su se u ponedjeljak u New Yorku i prilièno brzo odbili ponudu kojom su vlasnici klubova predložili podjelu košarkaških prihoda 50-50 posto. Povjerenik NBA lige David Stern je još prošli tjedan naglasio da æe u sluèaju odbijanja ponude, sljedeæa biti znatno nepovoljnija za igraèe, što jasno sugerira da nikakvog dogovora uskoro neæe biti i da bi cijela sezona mogla biti otkazana.

Da su igraèi prihvatili prijedlog vlasnika, natjecanje u NBA ligi bi poèelo 15. prosinca i bile bi odigrane 72 utakmice, odnosno deset manje nego u normalnim okolnostima.

“Spremni smo podnijeti tužbu protiv lige. To je najbolji naèin da igraèi dobiju što im pripada”, rekao je nakon sastanka izvršni direktor Sindikata Billy Hunter.

Dodao je kako igraèi nisu bili spremni prihvatiti Sternov ultimatum, smatrajuæi ga krajnje nepoštenim. I predsjednik Sindikata Derek Fisher nazvao je odluku igraèa najboljom moguæom.

“Želim naglasiti da mnogi igraèi na ovaj naèin stavljaju mnogo toga na kocku. Ali, svi to smatramo važnim, ne samo za nas koji igramo danas, veæ i za igraèe koji æe se pojaviti u ligi u sljedeæem desetljeæu i nadalje”, rekao je Fisher na konferenciji za novinare na kojoj su mu društvo pravili deseci igraèa, meðu kojima su bili i Kobe Bryant i Carmelo Anthony.

Ponedjeljak je 137. dan otkad traje obustava rada pokrenuta zbog nemoguænosti da se igraèi i vlasnici dogovore oko novog kolektivnog ugovora. Lockout u NFL ligi (amerièki nogomet) je trajao 136 dana, u NBA ligi mu se kraj ne nazire.

Latest Posts

NE PROPUSTITE